Kim Bildsøe truet af Irans præsident

DRs stjernejournalist blev godt nervøs i selve situationen

Midt under en tv-transmission med kollegaen Ask Rostrup blev Kim Bildsøe Lassen af sin DR-chef bedt om at rejse til Iran med det samme. Foto: Polfoto/Jens Dige
Midt under en tv-transmission med kollegaen Ask Rostrup blev Kim Bildsøe Lassen af sin DR-chef bedt om at rejse til Iran med det samme. Foto: Polfoto/Jens Dige

Som den eneste danske journalist har DRs Kim Bildsøe Lassen interviewet verdens mægtigste mand. På det tidspunkt hed han George W. Bush og var USAs præsident. Og DR-korrespondenten blev nærmest verdensberømt, fordi han stillede Bush et spørgsmål fra sin datter om, hvad verdens mægtigste mand mon tænker på lige, før han skal sove?

Af samme grund burde det være en let sag, at klare et interview med Iran præsident Mahmoud Ahmadinejad på hans kontor i Teheran. Det skete i december 2009, hvor DR hasteudsendte ham.

Men i Meyerheims Talkshow nr. 100, som sendes d. 2. maj, fortæller han Michael Meyerheim, at logik ikke altid holder i den del af verden.

Skide gal
- Hvis den mand var min nabo, ville jeg sige, at han var skide gal, men nu er han altså præsident, så det vil jeg ikke gøre, griner han.

Bildsøe fortæller, at han på præsidentens kontor sidder og spørger konkret ind til Irans atom-strategi, og pludselig tager Fanden ved præsidenten, der opbragt udbryder: 'Er De klar over, hvem De taler til, og hvor De er?'

Den reaktion var vel ikke til at tage fejl af? Blev du ikke godt nervøs? spørger Meyerheim.

- Jeg indrømmer, at det ikke var så behageligt, og at jeg i et kort øjeblik seriøst overvejede, om jeg ikke bare skulle være blevet på traffikredaktionen derhjemme, griner han.

Kasseret som journaliststuderende
Stjernerapporteren kunne i sin tid i øvrigt ikke komme ind på Danmarks Journalisthøjskole, hvilket siden har betydet, at han har et meget anstreng forhold til udklækningskassen i Århus.

- Jeg fik afslag på optagelse, hvilket jeg den gang tog skolen meget ilde op. Jeg blev decideret tosset, og fandt det dybt uretfærdigt. Og faktisk har den følelse aldrig helt fortaget sig. I hvert fald er det sådan, at hver gang jeg siden er blevet spurgt, om jeg ville holde foredrag på skolen, har jeg sagt 'nej'. Det sted har ligesom haft chancen én gang, fastslår Bildsøe.

1 af 2 Præsident Ahmadinejad brød sig ikke im Bildsøes spørgsmål. Foto: AP
2 af 2 Midt under en tv-transmission med kollegaen Ask Rostrup blev Kim Bildsøe Lassen af sin DR-chef bedt om at rejse til Iran med det samme. Foto: Polfoto/Jens Dige
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere