Uhhh, endnu flere mord

’Forbrydelsen III’: Der er dømt havne- og vanduhygge, når Sarah Lund går i gang til efteråret

Sofie Gråbøl i centrum for holdet, der skal opklare nye mord i 'Forbrydelsen'.  (Foto: Tine Harden)
Sofie Gråbøl i centrum for holdet, der skal opklare nye mord i 'Forbrydelsen'. (Foto: Tine Harden)

Tredje og absolut sidste omgang af ’Forbrydelsen’ sendes ud i æteren 23. september kl. 20.00, og så behøver man hverken at være orakel eller islandsk vølve for at forudse, at der bliver ret stille i gaderne i de efterfølgende ti søndage, når DR1’s verdensberømte drama løber over skærmen.

- Det begynder med et tilsyneladende tilfældigt drab på en sømand, og det fører Sarah Lund igennem finansverdenen, over statsministerens kontor og ud i alle mulige sociale lag, der alle er berørt af finanskrisen, fortæller DRs dramachef, Piv Bernt.

Hun tilføjer, at mordene falder som dominobrikker i en kædereaktion hen over serien, men at de alle er en del af én og samme forbrydelse.

Kender ikke morderen
Den sidste omgang af ’Forbrydelses’-trilogien har sin ramme i den recession, der de senere år har ramt verdenen.

- Den spiller på de økonomisk, moralske, politiske og sociale konsekvenser, fortæller Bernt og tilføjer:

- Sofie Gråbøl får denne gang hjælp af Nikolaj Lie Kaas, der er PET-mand, og Olaf Johannesen, som er den unge trainee i kriminalpolitiet. Morten Suurballe er fortsat chefen, mens f.eks. Anders W. Berthelsen dukker op som hårdkogt finansmand, og Jonatan Spang samt Trine Pallesen spiller henholdsvis politisk kampagneleder og spindoktor for statsministeren i skikkelse af Sigurd Le Dous, oplyser dramachefen.

Læs også:

Se også: Nikolaj Lie Kaas: Måske er jeg morderen?

Traditionen tro sikrer manuskriptforfatteren Søren Sveistrup masser af kig ind til livets skyggesider, ligesom der heller ikke denne gang er nogen -  heller ikke blandt skuespillerne - der kender morderens identitet, før sidste afsnit skal optages.


0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!