Basim har 150 børn med til X Factor-finale

Tidligere 'X Factor'-deltager Basim giver anbragte børn og unge muligheden for at tage med til 'X Factor'-finalen

Basim har inviteret 150 børn og unge med til X Factor-finalen. (Foto: Linda Johansen)
Basim har inviteret 150 børn og unge med til X Factor-finalen. (Foto: Linda Johansen)

Basim kom hele vejen til kvartfinalen i 'X Factor' i 2008. Nu inviterer han 150 anbragte børn og unge til VIP-arrangement og det store 'X Factor'-finaleshow i Herning den 23. marts 2012.

LÆS OGSÅ:

Se også: Basim tilbage i X Factor

Idéen blev til virkelighed i et samarbejde med Jyske Bank og Herning Kommune, der syntes, det lød som en god plan, de gerne ville støtte op om.

- Jeg ville invitere en masse børn og unge, der ellers ikke ville have muligheden for at komme med til en 'X Factor'-finale. Og hjælpeorganisationen Børnehjælpsdagen hjalp mig med at få fat i nogle anbragte børn og unge, fortæller han til Ritzau.

Glade unger
De inviterede er alle under 18 år og kommer fra Herningområdet. Før finaleshowet er de inviteret til et VIP-arrangement, hvor Basim vil optræde med Babou, der endte på en tredjeplads i sidste års 'X Factor'-finale.

- De blev rigtig glade, da de blev inviteret. De glæder sig helt vildt til at møde mig og Babou og til at se finalen. Nogle har haft lyst til at komme med til showet i lang tid, men billetten er jo dyr, fortæller Basim.

Den tidligere 'X Factor'-deltager har ikke selv været anbragt, men kan godt genkende det med ikke at have råd eller ressourcer til at gøre nogle af de ting, man gerne vil.

En stor drøm
- Det er helt almindelige unge. Men nogle har mistet deres forældre, og nogle har ikke muligheden for at bo hjemme. Det er jo ikke alle, der har ressourcestærke forældre, der kan hjælpe. For mange er det en stor drøm at være med til 'X Factor'-finalen, siger han.

Basim var 15 år, da han deltog i 'X Factor' i 2008. Han har siden udgivet pladerne 'Alt det jeg ville have sagt' og 'Befri dig selv'. For tiden arbejder han på sit tredje album.

0 kommentarer
Vis kommentarer