Jean Michels exit er en fordel for karrieren

Musikekspert mener, at den tidligere deltager har fået en god eksponering ved at forlade X Factor

Jean Michel Helgason valgte at forlade X Factor fem timer før showet. Siden da har der været mystik om hans exit. (Foto: Anthon Unger)
Jean Michel Helgason valgte at forlade X Factor fem timer før showet. Siden da har der været mystik om hans exit. (Foto: Anthon Unger)

LÆS OGSÅ:

Se også: Jean Michel forlod X Factor af meget alvorlige personlige grunde

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det kunne være mottoet for deltageren Jean Michel, der valgte at forlade X Factor i fredags af ’personlige årsgager’. Men nu mener en musikekspert, at Jean Michels smæk med døren kan have en positiv konsekvens for hans musikkarriere.

LÆS OGSÅ:

Se også: X Factor-skandale gav seerrekord

– X Factor være en platform til at skabe en usædvanlig opmærksomhed om sin egen person. Han kan udnytte sin optræden i X Factor og få ’street credit’ ved at gå ud af programmet, siger musikekspert Henrik Marstal.

LÆS OGSÅ:

Se også: Jean Michel afviser aids på Facebook

Får intet ud af X Factor
Eksperten pointerer, at det kan være en stor fordel for eksdeltagerens kunstneriske fremtid at forlade X Factor, da det er et fåtal, der får noget ud af at være med.

LÆS OGSÅ:

Se også: Var det vinderen, der røg der?

– Jeg tror kun, det er godt, at han har forladt X Factor. Hvad ville han få ud af at vinde eller blive nummer to? For man kan se på de folk, der har vundet det før, at ingen har rigtig fået noget ud af det. Martin fra første år er den eneste, der for alvor har solgt plader – og der skete endda det, at pladeselskabet ikke havde lyst til at arbejde med ham på hans andet album, siger Henrik Marstal.

– Der har været mange seriøse musikere i X Factor gennem tiden, men som efterfølgende har haft svært ved at få ret meget ud af det, fordi det at se en Thomas Ring på scenen er så uløseligt knyttet til X Factor, så det kan være svært for ham som musiker at komme fri af det. Det kan koste karrieren, og den risiko er jeg sikker på, stadig er der, lyder ekspertens vurdering.

LÆS OGSÅ:

Se også: Simone blev snydt af Jean Michel

Brøns skred også
Han mener, at vi tidligere har set, at musikere har opnået respekt ved at forlade tv-programmer. Et eksempel var musikeren Christian Brøns, der forlod første runde af Big Brother i 2001.

– Det gav Christian Børns en masse opmærksomhed at forlade Big Brother-huset. Han signalerede en, der valgte noget fra - og det synes folk var cool. Sådan som jeg vurderer det, så fik Christian Brøns rigtig meget ud af at lave det nummer, siger Marstal og tilføjer:

– Big Brother var selvfølgelig ikke et musikprogram, men det er en situation, der minder om det, vi har set med Jean Michel, lyder det fra Henrik Marstal.

1 af 2 Jean Michel valgte at forlade programmet af 'personlige årsager' (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Jean Michel Helgason valgte at forlade X Factor fem timer før showet. Siden da har der været mystik om hans exit. (Foto: Anthon Unger)
0 kommentarer
Vis kommentarer