Musikekspert: 'Voice'-vinderen har ikke en chance

Vinderen af 'Voice' skal næppe regne med at få en stor musikkarriere efter showet

Kim Wagner yderst til højre blev den første danske 'Voice'-vinder. (Foto: pressebillede)
Kim Wagner yderst til højre blev den første danske 'Voice'-vinder. (Foto: pressebillede)

Voice-deltagerne skal ikke regne med en stjernefremtid. For selv om vinderen får en pladekontrakt med Universal Music, og de tre finalister får udgivet en single – så er der ikke meget at stjernestøv at hente, når kameraerne er slukket, og scenen er lukket ned.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kim med Danmarks største stemme

LÆS OGSÅ:

Lone og Kim Wagner forsikrer om deres sammenhold i familien. (Foto: Mogens Flindt) TV - 26. feb. 2012 - kl. 08:57 TV: 'Voice'-vinder: - Vi har et stærkt familie-sammenhold

– Hvis man kigger på udviklingen i talentshows igennem ti år og ser på, hvem der egentlig har fået en karriere, så er det meget lidt, siger musikekspert Henrik Marstal.

– Selv om man står med et Voice-program, hvor man har et nyt koncept, og man rent faktisk har nogle folk i finalen, der har noget musikalsk erfaring, så er det meget svært at forestille sig, at deltagerne får nogen som helst karriere.

LÆS OGSÅ:

TV - 19. feb. 2012 - kl. 00:50 TV: Tårer i Voice da finale-deltagerne skulle findes TV - 19. feb. 2012 - kl. 00:50 TV: Tårer i Voice da finale-deltagerne skulle findes

Useriøse musikere
Musikeksperten fremhæver, at det seneste seriøse bud på en musiker var Thomas Ring, der vandt X Factor i 2010.

– For to år siden, da Thomas Ring vandt X Factor, var første gang man havde indtrykket af, at her var en musiker. Han havde et troværdigt udtryk og en stemme, der havde noget seriøsitet. Men alligevel valgte man at lave en plade, der var meget poppet – i stedet for at lave hans egne numre, lyder det fra Henrik Marstal, der lægger vægt på, at cover-numrene er med til at devaluere deltagernes fremtidige muligheder for en stor karriere.

– Sangerne har meget svært ved at give indtryk af, at de er seriøse musikere over for publikum, fordi de synger cover-numre. Det kan i sidste ende godt være lidt svært at tage alvorligt, lyder det fra Henrik Marstal, der dog godt vil give programmet bonuspoint for, at deltagerne har fået mulighed for at synge deres egne numre i finalen. Men ikke desto mindre står både vinder og finalister over for en række udfordringer.

LÆS OGSÅ:

Danske kendte - 12. feb. 2012 - kl. 16:21 Voicedeltager i lesbiske sexbilleder

Falder sammen som et korthus
– Næste sæson bliver ret hurtigt skudt i gang – så er det en ny konkurrence og nye navne, det handler om. Derfor vil jeg sige, at chancerne for, at der kommer til at ske noget med deltagerne, er meget små.

– De bliver eksponeret på tv i meget stor grad over kort tid. Når tv-programmet ikke er der til at bakke dem op længere, så falder det hele sammen som et korthus. Det har vi set temmelig mange eksempler på – jeg synes ’Eye Q’ fra Popstars-programmet i 2001, er det mest skræmmende eksempel, lyder det fra musikeksperten Henrik Marstal.

1 af 2 Finalisterne med deres fire coaches. (Foto: pressebillede)
2 af 2 Kim Wagner yderst til højre blev den første danske 'Voice'-vinder. (Foto: pressebillede)
0 kommentarer
Vis kommentarer