Mulila - verdens bedste taber

Selv om hun normalt har let ved at vise følelser, tog hun sin X Factor-hjemsendelse med næsten overnaturlig ro

Det var en træt, men glad Mulila, der lørdag besøgte Ekstra Bladet. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Det var en træt, men glad Mulila, der lørdag besøgte Ekstra Bladet. (Foto: Thomas Lekfeldt)


Se også: Mulila er ude af X Factor

Mulila fra Zambia kan mere end blot at synge. Hun kan noget, der er meget vigtigere. Trods modgang og store udfordringer i livet formår hun gang på gang at fokusere på det positive i livet og smile, selv om hun netop har måttet tage afsked med sine nye sangvenner og et tv-koncept, der på rekordtid har gjort hende til et kendt ansigt blandt de knap to millioner der følger med i live-løjerne i X Factor fredag efter fredag.

Da Ekstra Bladet møder den 26-årige odensianske soulpige lørdag formiddag på en café i København, er det en glad, men tømmermændstræt sangerinde, der tropper op. Bestillingen lyder på en klassisk jordbærmilkshake, og når interviewet er slut, står den på shawarma, oplyser hun.

På druk uden de unge
Der er nemlig blevet festet og drukket øl det meste af natten, som det tilsyneladende er tradition efter hvert veloverstået X Factor-liveshow. Dog uden Line og Ida, der jo endnu ikke er fyldt 18, forsikrer Mulila.

Om sin kontrollerede afsked, der forløb helt uden sure miner og tårer, fortæller Mulila:

- Jeg har ingen sure miner. Der er ingen grund til, at jeg skal græde over at være stemt ud, når jeg samtidig kan huske tilbage på alle de fantastiske oplevelser, jeg har haft, og hvor langt jeg er nået i forhold til de mange tusinde, der stillede op. Man går jo ikke ind i det her for at ryge ud allerede nu, men når det så alligevel sker, så er det bare om at se på det positive. Jeg har faktisk mere ondt af Pernille, der skulle vælge, end af mig selv.

Har aldrig manglet selvtillid
Undervejs i programmet har Mulila gentagne gange fået ros for sit smil, sin tøjstil og sit udseende. Og den megen ros har varmet den livsglade, unge kvinde.

- Det er et totalt stort selvtillidsboost at få at vide, at man er lækker og ser godt ud. Jeg har egentlig aldrig lidt af manglende selvtillid eller lavt selvværd, men det er da altid fedt at blive bekræftet for sin sangstemme og sin person. At få at vide, at man ser dejlig ud, som man er, det er fedt, siger Mulila, der allerede onsdag er tilbage på skolebænken i Odense, hvor hun læser til sundhedsservicesekretær.

Vil ikke afsløre favorit
Indtil onsdag står den dog på en lille håndfuld interviews med aviser og radio. Og den sidste omgang rampelys i denne omgang vil blive nydt i fulde drag.

- Jeg vil bare nyde mine sidste minutter og fortælle folk, at jeg var vildt glad for alle deres stemmer. Den sidste aften og den sidste tid skal ikke bruges på at græde og være sur. Jeg kan ikke få mig selv til at græde over, at jeg har fået så stor en mulighed og oplevelse som det her, siger Mulila, der næste fredag vil være at finde i X Factor-studiet - denne gang som tilskuer, der dog ikke ønsker at afsløre sin favorit.

0 kommentarer
Vis kommentarer