Pernille Rosendahl: Kan ikke presse Morten Benjamin

Morten Benjamins ADHD er vigtig at forstå for Pernille Rosendahl, der har sat sig grundigt ind i lidelsen

Morten Benjamin lider af ADHA. Derfor kan hans mentor Pernille Rosendahl ikke presse ham så hårdt. (Foto: Mogens Flindt)
Morten Benjamin lider af ADHA. Derfor kan hans mentor Pernille Rosendahl ikke presse ham så hårdt. (Foto: Mogens Flindt)

'X Factor'-deltageren Morten Benjamin har svært ved at koncentrere sig. Han kan ikke fokusere særligt længe ad gangen, og nogle gange bliver det hele bare for meget, og han bliver nødt til at hive sine høretelefoner frem, sætte noget musik på og forsvinde lidt fra det hele.

LÆS OGSÅ:

Se også: Blachman-begejstring: Kram og kindkys

Men sådan er det, når man lider af ADHD, der står for Attention Deficit Hyperactive Disorder.

Det betyder nemlig forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet, og udmønter sig i koncentrationsbesvær og problemer med for eksempel at huske, opfatte og planlægge.

Fire kanaler
For mentor Pernille Rosendahl har det været strengt nødvendigt at sætte sig ind i Morten Benjamins ADHD.

- Jeg har sat mig ind i lidelsen ved at læse rigtig meget om det på nettet og ved at tale med andre, der kender til det, fortæller Pernille Rosendahl.

- Man skal forestille sig, at hvis vi andre har en kanal åben, så har Morten Benjamin fire, forklarer Pernille.

Men selvom det giver visse udfordringer, så har hun som mentor lært, hvordan hun bedst kan tackle Morten Benjamins lidelse.

LÆS OGSÅ:

Se også: X Factor-Morten: Måske går jeg fra scenen

- Morten Benjamin har brug for at lukke af ind imellem, og han er god til at vise hvornår. Jeg har hurtigt lært, at jeg ikke skal presse ham, fortæller Pernille Rosendahl.

Korte prøver
Den 22-årige 'X Factor'-deltager imponerede ved fredagens første liveshow med sin stille og meget følsomme version af David Guetta og Sias 'Titanium', men når han øver sig frem mod showet, så foregår det mest på hans egne præmisser.

- Med Ida og Line kan jeg øve rigtig lang tid ad gangen, men det går altså ikke med Morten Benjamin, siger Pernille Rosendahl.

Hun håber, at Morten Benjamin kan gøre danskerne klogere på, hvordan det er at være en dreng med ADHD, og at han kan vise, at man kan være meget andet end det.

- Morten er et bredspektret, sødt, musisk, socialt begavet og filosofisk menneske. Og så har han ADHD. Men det er ikke det sidste, der er det vigtigste, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer