Cutfather har det lettest!

Thomas Blachman og Pernille Rosendahl bærer byrden i 'X Factor' - i hvert fald hvis man spørger Pernille

I aften går det for alvor løs med en ny omgang 'X Factor' på DR. Det store spørgsmål bliver, hvem af dommerne der mister en artist først. Pernille Rosendahl er som mentor for de unge mere selvsikker end de tidligere år. - Jeg har jo the curse (forbandelsen, red) om, at det altid er en af mine, der ryger ud af første program. Min mission i år er, at den forbandelse skal ophæves, lyder det fra sangerinden. (Foto: Mogens Flindt)
I aften går det for alvor løs med en ny omgang 'X Factor' på DR. Det store spørgsmål bliver, hvem af dommerne der mister en artist først. Pernille Rosendahl er som mentor for de unge mere selvsikker end de tidligere år. - Jeg har jo the curse (forbandelsen, red) om, at det altid er en af mine, der ryger ud af første program. Min mission i år er, at den forbandelse skal ophæves, lyder det fra sangerinden. (Foto: Mogens Flindt)


TV - 9. feb. 2012 - kl. 17:01 TV: 'Den grimme ælling' vinder X Factor

Gruppekategorien har altid været hade-kategorien i dansk 'X Factor'. Det skal Thomas Blachman forsøge at lave om på, når femte sæson af det populære show går live på DR1 i aften.

Og det bliver i vanlig Blachman-stil med musikken i fokus.

- Man kan for første gang opleve gruppekategorien uden alle mulige underlige gimmicks. Der er ikke små ghettopiger, boybands eller folk, der forsøger at kompensere for, at de ikke kan synge ved at lave fis. Så det er tre seriøse bud på god musik, siger den ambitiøse dommer, der selv har skabt to af sine tre grupper ud fra Pernille Rosendahls kasserede unge talenter, fordi 'der ikke var andre at tage af', som han selv beskriver det.

- Jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Min hånd har ført dem sammen, men nu virker det som om, naturen har ført dem sammen. Men det er også et spørgsmål om held, for hvor tit lykkes det at føre to mennesker sammen?, siger en næsten ydmyg Blachman, der ellers ikke er kendt for at bruge ordet held om sine egne bedrifter.

Hård hud på sjælen
Sidste år var det Pernille Rosendahl, der sad med gruppe-nitten, og hun er da heller ikke i tvivl om, at året som gruppe-mentor har hærdet hende.

- Det er en fordel, at man har været igennem gruppekategorien, for du får fucking hård hud på sjælen af det, siger sangerinden og konkluderer:

- Mich er den af os, der har haft det lettest. Thomas og jeg bærer byrden.

Den udlægning kan produceren, der sidste år havde vinderen Sarah i sin unge stald, dog ikke genkende.

- Når man arbejder med den ældre kategori, har de lidt mere livserfaring. Der er mere modspil, og der er klart endnu skarpere holdninger til, hvor man ser sig selv. Det er lidt ligesom at starte en uddannelse sent i livet, man tager det hele lidt mere seriøst, og man læser lidt mere på lektien end når man er 15 eller 17, så vil man hellere i byen, siger Cutfather.

LÆS OGSÅ:

Se også: Cutfather: Jeg nyder at være skrappere

Soulpigen!
26-årige Mulila flyttede fra Zambia til Danmark som seksårig. I dag bor den mørke sangerinde med den store stemme i Odense. Hun vil gerne få sin soulede lyd frem i 'X Factor', og derfor arbejder hun tæt sammen med Cutfather om de forskellige sangvalg.

- Man kan ikke synge en sang, man ikke har lyst til. Jeg synes, vi har et pisse fedt samarbejde omkring, hvilke sange der fungerer bedst, hvilken stemning der skal være, og hvilket udtryk jeg gerne vil give, siger Mulila, der fremhæver sig selv som energisk og udadvendt. Og så skulle man måske tilføje gæstfri, når hun sådan indbyder:

- Jeg holder en fest, og jeg vil gerne invitere folk med til den fest fredag aften.

Popsilden!
Katrine på 27 er programmets eneste mor i år. Sine to sønner og deres far har hun forladt hjemme i Randers for at blive tv-stjerne. Den ældste på syv er stolt over sin seje mor, mens den yngste på tre ikke forstår det.

- Jeg er den eneste, der har børn, så det gør måske, at jeg er lidt mere grounded. Jeg tager det hele lidt mere stille og roligt. Sådan det skal nok gå-agtigt. Jeg er jo mor, smiler jyden, der er blevet kaldt den ikke helt almindelige popsild, fordi hun er uddannet indenfor vvs. Men både vandrør og moderrollen må hun glemme alt om fredag aften.

- Man har to minutter til at vise, hvem man er, og hvad man kan. Og fejler man de to minutter, så er man jo nærmest stemplet.

BLACHMANS GRUPPER

Humørbomberne!
Duoen Nicoline Simone & Jean Michel er en af de to grupper, der er blevet skabt af Thomas Blachman. 16-årige Nicoline Simone er fra Nordborg, mens Jean Michel på 24 bor i Nyborg. De to øboere er lidt bange for, at seerne har fået en helt forkert opfattelse af dem.

- Vi skal vise danskerne, at vi ikke er så kedelige, som vi ser ud på tv. Vi har meget mere at byde på, siger Jean Michel.

- Vi er spasmagere hele tiden, men når vi er på, er vi meget seriøse. Man kan ikke lade være med at holde af os, siger Nicoline Simone med et overbevisende smil.

En, der allerede er overbevist, er deres mentor Thomas Blachman, som duoen har et rigtig godt forhold til.

- Det er familiefar nummer et. Han er altid den, der er der først, hvis vi er kede af det. Han er sjov, hyggelig og nede på jorden, siger Nicoline Simone.

Party party!
Den anden af de grupper, Thomas Blachman har skabt til lejligheden er Phuong & Rasmus. 23-årige Phuong kom fra Vietnam til Danmark som toårig. I dag bor hun i Aarhus, mens 19-årige Rasmus er fra Odense.

De to smiler om kap, når man taler med dem.

- Thomas siger, at vi har en kemi og en energi, som er så smittende og positiv, siger Phuong, der selv må have smittet den normalt så alvorlige Blachman.

- Det første han gør, når vi kommer hjem til ham, er at åbne døren og slå armene ud og sige, 'Kom to papa'. Så kommer vi som små børn, griner hun og fortæller, at den Blachman som danskerne kender fra tv dog ikke er mange tanker væk.

- Thomas har så mange projekter at jonglere med udover 'X Factor'. Og når han nogle gange bare sidder og stirrer ud i luften, tænker man, ok vi giver ham lige to minutter, og så er han tilbage igen. Han er lidt i sit eget univers, siger Phuong.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er X Factor-deltagernes største frygt

De stille og pæne piger!
Simone og Isabella er eneste oprindelige gruppe i Blachmans kategori. De stillede op til audition under navnet SimBel, men det var for enkelt til deres mentor, så nu hedder de Tandberg & Østenby. Simone (Tandberg) er 19 år og fra Køge, mens Isabella (Østenby) fra Faxe er 20 år.

Pigerne har kendt hinanden længe, og man forstår godt, hvorfor de fungerer så godt som gruppe. Det meste foregår i fællesskab, og det er også lige før, de taler i kor, når de siger noget.

De to piger er blevet opfattet som de stille og pæne, men det vil de gerne af med.

- Vi er altså ikke stille. Vi er også fjollede, siger de samstemmende.

LÆS OGSÅ:

Se også: Derfor har X Factor-duo skiftet navn

PERNILLES UNGE

Den almindelige jyske pige!
15-årige Line fra Skagen er bare en helt almindelig jysk pige. Og som hun selv siger på rungende nordjysk, så 'er der ikke noget forkert i det'.

- Det er dejligt at komme fra en kernesund familie, og det er dejligt at kunne lide at gå på jagt med sin far, lyder det fra den rolige og charmerende pige, der lige skal vænne sig til blive forbundet med noget andet, for hun er jo bare 'pisse almindelig'.

- Forleden kom der nogen hen til mig, da jeg handlede i Netto og spurgte, om jeg ikke var Line fra 'X Factor'. Og så sagde de, 'Ej køber du også juice'. Og jeg var bare sådan lidt, hvad fanden skal jeg ellers drikke, griner Line lunt. Hun har selv fået sig et idol igennem 'X Factor'.

- Pernille (Rosendahl, red) er blevet min plakat på væggen. Hun er blevet mit forbillede, den jeg vil ende med at være, siger 15-årige Line med stor overbevisning i stemmen.

Den store, følsomme fyr!
22-årige Morten Benjamin fra Horsens er eneste fyr i stalden hos Pernille Rosendahl. Med sine to meter rager han godt og grundigt op over pigerne rent fysisk, men sangstemmen og hans sind afslører en fin og næsten feminin side.

- Jeg er en stor fyr, som er mand med alt, hvad det indebærer, men omvendt har jeg også en meget følsom og reflekterende side, siger Morten Benjamin, som går meget op i at fortælle historier med sin sang.

- Jeg kan ikke synge en sang, fordi jeg skal synge en sang. Der skal være en grund til, at jeg skal synge den, for ellers ville jeg føle, at jeg ville spilde folks tid, siger han - reflekterende.

LÆS OGSÅ:

Se også: X Factor-Morten: Måske går jeg fra scenen

Forhåndsfavoritten!
I år er det 17-årige Ida, der bærer byrden som forhåndsfavoritten. Den 17-årige gymnasiepige fra Herning er selvfølgelig glad for opbakningen, som hun kalder en 'mega bekræftelse', men hun ved også godt, at det sætter nogle forventninger.

- Man kan sige, at nu har folk set og hørt mig, og så kan det have helt omvendt påvirkning. Man kører mig helt op, og så gør jeg det måske ikke så godt, så er der ’Uha drama, Ida lever ikke op til forventningerne’. Men det skal nok gå, siger den unge pige, der tydeligvis er godt forberedt hjemmefra.

- Jeg tænker ikke ret meget over, hvad der bliver skrevet om mig, og jeg læser det heller ikke selv. Jeg tror, det er godt at lade være. Ellers kan man blive helt optaget af sig selv. Jeg kan bedre lide at ligge på sofaen og se 'Venner' i stedet for. Det er mere afslappende, smiler hun.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ida jubler over jysk X Factor-finale

1 af 10 31-årige Sveinur. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 10 26-årige Mulila. (Foto: Mogens Flindt)
3 af 10 27-årige Katrine. (Foto: Mogens Flindt)
4 af 10 16-årige Nicoline Simone og 24-årige Jean Michel. (Foto: Mogens Flindt)
5 af 10 23-årige Phuong og 19-årige Rasmus. (Foto: Mogen Flindt)
6 af 10 19-årige Simone (Tandberg) og 20-årige Isabella (Østenby). (Foto: Mogens Flindt)
7 af 10 15-årige Line. (Foto: Mogens Flindt)
8 af 10 22-årige Morten Benjamin. (Foto: Mogens Flindt)
9 af 10 17-årige Ida. (Foto: Mogens Flindt)
10 af 10 I aften går det for alvor løs med en ny omgang 'X Factor' på DR. Det store spørgsmål bliver, hvem af dommerne der mister en artist først. Pernille Rosendahl er som mentor for de unge mere selvsikker end de tidligere år. - Jeg har jo the curse (forbandelsen, red) om, at det altid er en af mine, der ryger ud af første program. Min mission i år er, at den forbandelse skal ophæves, lyder det fra sangerinden. (Foto: Mogens Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer