Blachman: Jeg kan ikke erstattes

Nu forstår folk mig! Thomas Blachman er allerede i dialog med DR om en ny 'X Factor'-sæson

Thomas Blachman er helt bevidst om, at han fra i dag er ude i kulden igen. Nu skal han have lavet en film, og han vil også gerne flytte tre måneder til Los Angeles med familien. (Foto: Jakob Jørgensen)
Thomas Blachman er helt bevidst om, at han fra i dag er ude i kulden igen. Nu skal han have lavet en film, og han vil også gerne flytte tre måneder til Los Angeles med familien. (Foto: Jakob Jørgensen)

– Jeg er da i dialog med DR om næste år. De står allerede på nakken af mig. Men jeg er jo for fanden DR, så det er vel noget, jeg bestemmer. Det er, som om de godt vil sikre sig, at jeg er til rådighed, hvis programmet fortsætter, afslører 'X Factor'-dommer Thomas Blachman, der i aftes sluttede denne sæsons udgave af talentshowet.

Han er begejstret for, hvordan programmet er blevet modtaget i år, og føler, at hans markante meldinger om forældrenes forsømmelser over for deres børn er ved at bære frugt, og det kan da godt friste ham til at tage en tørn mere.

LÆS OGSÅ: Blachman: Det er ingen skam at ende som nummer 2

– Men det er fem måneder ud af kalenderen hvert år, hvor der ikke er tid til ret meget andet. Det er voldsomt, og jeg har også et andet liv. Men jeg er meget taknemmelig. Jeg har været ude for et udviklings-forløb, der vil noget.

Følte mig til grin
– Første gang i 'X Factor' følte jeg, at alle grinede ad mig, at jeg blev betragtet som en nar. Anden gang mærkede jeg en helt vild modstand, så mit legeme var ved at give op. Derfor sagde jeg fra sidste år.

– Denne tredje gang har jeg følt mig forstået, og at der har været en opbakning til noget af det, jeg har sagt. En slags udenomsparlamentarisk energi, der, hvis den samler sig, kan skabe en lille bevægelse hen imod, at familie-politikken igen kommer på dagsordenen.

LÆS OGSÅ: Blachman: Jeg bestemmer hele lortet!

– Familierne står og slår i bordet, de knokler dobbelt op for at få det til at løbe rundt. Men de vil have mere tid til hinanden. Også for børnenes skyld. De efterlyser fordybelse, og det her program kan vi ikke undvære, før vi lærer at slukke for fjernsynet, fordi vi synes en bog eller en plade er mere interessant.

– Et hjem uden fordybelse er kulturløst. Der står et fjernsyn, så tænder de unge mennesker for det, og jeg dukker op og siger, 'lyt til mig, så bliver I kloge nok til at slukke for lortet en dag'.

Synd for Remee
– Et program, kald det, hvad du vil, skal kunne gøre det, 'X Factor' kan, for det er i virkeligheden en offentlig indrømmelse af, at vi har brug for fælles oplevelser, der kan sætte de samtaler i gang, som ellers ikke bliver til noget.

– Betyder det ja eller nej til at fortsætte?

– Jeg er klar over, at jeg har et ansvar, og jeg lover at tænke over det. Men uden mig bliver det bare ikke det samme.

– Hvad mener du med, at du er Danmarks Radio?

– Det kan jeg mærke, når jeg går rundt på gangene ude i DR Byen. Seriøst! Hvis jeg gik op til generaldirektøren og foreslog, at man solgte koncerthuset til kineserne, ville det ikke bare blive afvist som en skør ide. Der vil i det mindste blive tænkt over det.

LÆS OGSÅ: Blachman: Ekstra Bladet citerer bedre end højpandede aviser

– Jeg synes bare, det er synd for Remee. Hvad fanden skal han lave? Han kommer i hvert fald ikke tilbage, så længe jeg er der, griner skaldepanden om kollegaen, der kunne få ham helt op i det røde felt, da de delte dommer-pligterne i et par sæsoner.

Det omvendte var nu også tilfældet, må vi skynde os at tilføje.

– Nå, er det så slemt mellem jer?

– Sådan er det her spil jo.

– Hvad er det, der er mellem jer?

– Lad mig sige det på den måde, at der bør være plads til alle livsanskuelser, også Remees. Bare min også er repræsenteret. Dog kan man nogle gange slide så meget på hinanden, at det sgu bliver for anstrengende.

Jobbet ideelt
– Men det er jo et dumt tidspunkt at stille spørgsmålet, om jeg vil fortsætte. Lige nu, hvor vi sluttede i aftes, gider man jo ikke. Jeg har også andet at lave.

– Men grundlæggende vil jeg sige, at jobbet er ideelt, hvis man brænder for at ændre noget.

– Ytringsfriheden er ubegrænset i de måneder, programmet foregår. Så stopper det. Fra i dag er jeg ude i kulden igen. Det er jeg godt klar over. Ingen gider at høre mere på mig.

– Hvad er det, du skal lave nu?

– Jeg skal have lavet min film, jeg har fundet de rigtige mennesker, og der er lavet en stram plan for at få det til at lykkes.

– Jeg vil også gerne flytte tre måneder til Los Angeles med min familie. Men hvornår fanden gør man det, når man skal sidde og høre på folk, der ikke kan synge?

– Hvis jeg skal videre med mit liv, skal jeg turde tage springet. Det er det mod, jeg kræver af alle andre. Men der er selvfølgelig også en vis magelighed indbygget i konflikten.

1 af 2 – Brænder man for at ændre noget, er 'X Factor'-jobbet ideelt. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 2 Thomas Blachman er helt bevidst om, at han fra i dag er ude i kulden igen. Nu skal han have lavet en film, og han vil også gerne flytte tre måneder til Los Angeles med familien. (Foto: Jakob Jørgensen)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen