Vraget H*A*S*H-julekalender vises på nettet

H*A*S*H blev i 11. time skrottet af DR for ikke at være sjov nok. Nu viser seriens producent julekalenderen på nettet

Sidney Lee spiller den 19-årige soldat Bimbo. Bimbo er glad for våben klar til erobre alt. En ufaglært popdreng, der kommer fra de endeløse forstæder. Han elsker fest, fisse, og alt grej for slet ikke at tale om sin egen six-pack. (Foto: Bald Film)
Sidney Lee spiller den 19-årige soldat Bimbo. Bimbo er glad for våben klar til erobre alt. En ufaglært popdreng, der kommer fra de endeløse forstæder. Han elsker fest, fisse, og alt grej for slet ikke at tale om sin egen six-pack. (Foto: Bald Film)

Produktionsholdet var færdige med optagelserne og manglede kun at klippe, da DR ombestemte sig og kylede den i skraldespanden.

På det tidspunkt havde 2009-julekalenderen H*A*S*H også kun kostet syv millioner licenskroner, men beslutningen stod fast, for serien var med DR2-kanalchef Arne Notkins egne ord 'ikke sjov nok'.

Men nu har seriens producent Niels Bald efter forhandlinger med DR endelig fået rettighederne til julekalenderen, og derfor lægger han nu de 24 afsnit af 9-10 minutter på nettet.

Første afsnit vises klokken tolv natten til 1. december på Hashtv.dk.

Ifølge produktionsselskabet Bald Film skildrer dukkejulekalenderen krigens absurditeter og groteskhed gennem en lille gruppe hash-rygende soldater, der er udstationeret i Problemistan. Soldaterne kan ikke finde de lokale tulipanere, og det eneste problem de har, er dem, de selv skaber.

Flere kendte danskere ligger stemme til dukkerne, heriblandt Sidney Lee, Mia Lyhne og Ditte Gråbøl.

Ifølge Niels Bald er alle afsnit bygget på virkelige hændelser.

Frygt for at støde nogen
Tre måneder inden serien var færdig, forlangte DR at se to færdige afsnit. Det var ikke muligt, så DR fik i stedet mulighed for at se to ufærdige afsnit.

- Jeg kan ikke tage det alvorligt, når man tre måneder, inden vi er færdige med at klippe, på baggrund af to afsnit, der ikke er færdige, siger, at det ikke er sjovt nok, forklarer Niels Bald.

Men hovedårsagen bag DR's bortcensurering, mener producenten, er frygten for at træde folk over tæerne.

- De var bange for, at det her ville skabe for meget drama. Der var måske nogen, der ville blive tosset, siger Niels Bald, som, med den tanke i baghovedet, har arrangeret i soldaterscreening i København på mandag, hvor hjemvendte soldater kan udtrykke deres holdning til fem af seriens mest kontroversielle afsnit.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere