Seerne strømmer væk fra Blekingegade-serien

TV 2's søndags-drama-satsning har så få seere, at den end ikke findes på kanalens top 20-liste

Både seere og anmeldere har ros til Blekingegade-spillerne, men ris til instruktion og manuskript. (Foto: Jakob Jørgensen)
Både seere og anmeldere har ros til Blekingegade-spillerne, men ris til instruktion og manuskript. (Foto: Jakob Jørgensen)

Mens vores internationalt kendte skuespillere, Nikolaj Coster-Waldau, Thure Lindhardt og Ulrich Thomsen knokler som heste for at holde liv i TVs store drama satsning, 'Blekingegade', flygter seerne i stort tal.

Fra tredje til fjerde afsnit er 100.000 seere forsvundet, så Keld Reinicke må prise sig lykkelig for, at serien kun er i fem afsnit og ikke i ti, for så ville der nærmest ikke være nogen seere tilbage.

Seriens premiere blev set af ca. 1,2 mio. danskere. Men herefter gik det galt, for det var ikke kun anmelderne, der fandt serien 'højpandet, utroværdig og kedelig'.

Til andet afsnit var der kun 870.000 seere, og til det tredje var der kun 571.000 seere tilbage.

Det fjerde afsnit havde et mindre fald end de øvrige, hvis det er nogen glæde for TV 2. Alligevel så kun 473.000 seere med. Hermed er serien også ude af kanalen top-20-liste, hvor bundskraberen 'Wallander' scorer 585.000 seere.

For tv-serier af 'Blekingegade's kaliber, skulle der gerne være en fornuftig sammenhæng imellem omkostning til produktion og seertal.

Serien om Blekinge-banden har været rigtig dyr, og derfor er alle tal under en million dårlige. Men tal under en halv million er intet mindre end en katastrofe

0 kommentarer
Vis kommentarer