TV 2 i Blekingegade-problemer

Et af den virkelige Blekingegadebandes medlemmer, Bo Weymann, overvejer nu et sagsanlæg mod TV 2 for uretmæssig at blive sat i forbindelse med et millionrøveri

Blekingegade-seriens stjerner i samlet flok. (Foto: Jakob Jørgensen)
Blekingegade-seriens stjerner i samlet flok. (Foto: Jakob Jørgensen)

TV 2 er ifølge dagbladet Politiken på vej ud i juridiske problemer med sin nye, meget sete dramaserie 'Blekingegade'.

Ifølge avisens oplysninger overvejer et af bandens virkelige medlemmer, Bo Weymann, et sagsanlæg mod stationen, fordi han med navns nævnelse bliver sat i forbindelse med et millionrøveri i 1983 mod en pengetransport i Lyngby.

I tv-serien bliver Bo Weymann spillet af Thure Lindhardt, der her deltager i kuppet mod pengetransporten. Men det er et røveri, som Bo Weymann ikke er dømt for, og som han modsat andre grove forbrydelser har nægtet at have deltaget i.

En god og oplagt sag
Ifølge professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard vil Bo Weymann og andre eventuelle bandemedlemmer have 'en god og oplagt sag':

- De var ikke Guds bedste børn, men de kan føle sig hængt ud for noget, de ikke har gjort. At sige 'fiktion' er ikke ansvarsfritagende. Så kunne vi beskylde hinanden for de forfærdeligste ting og sige fiktion bagefter. Det er helt bestemt ærekrænkende i juridisk forstand, siger Jørn Vestergaard.

TV 2's programchef, Keld Reinicke bekræfter, at serien allerede har fået 'nogle privatpersoner' til at klage til TV 2.

- De er utilfredse med, hvordan de er fremstillet. Vores svar er, at serien er ren fiktion, præcis som 'Flammen og Citronen', der også byggede på virkelige personer, siger han til Politiken.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen