Emmy til 'Livvagterne'

'Livvagterne' vandt i nat en Emmy for bedste dramaserie. Det er DR's femte Emmy siden 2002 - og en ny triumf for tv-forfatterparret Peter Thorsboe og Mai Brostrøm

'Livvagterne' blev hyldet på podiet foran den internationale presse. (Foto: Anthon Unger)
'Livvagterne' blev hyldet på podiet foran den internationale presse. (Foto: Anthon Unger)

NEW YORK (ekstrabladet.dk): DR’s populære dramaserie ’Livvagterne’ vandt en Emmy, da den internationale tv-pris i nat blev uddelt ved en gallafest i New York.

'Livvagterne', som følger PET-livvagterne Jasmina, Jonas og Rasmus på arbejde i demokratiets tjeneste, vandt i skarp konkurrence mod den britiske tv-serie 'Spooks'.

Det er den tredje Emmy til succesforfatterne Peter Thorsboe og Mai Brostørm, som også vandt den prestigefyldte pris for Rejseholdet (2002) og Ørnen (2005).

Det var også et meget lykkeligt forfatterpar, som umiddelbart efter prisoverrækkelsen mødte pressen.

- Vi er rigtig stolte. Det er jo tredje gang! Vi har lavet en trilogi og vundet tre priser, siger Peter Thorsboe til ekstrabladet.dk.

- I virkede bevægede, da I fik overrakt prisen?

- Det var vi også. Det bliver værre for hver gang. Og for at være helt ærlig så ville vi faktisk vildt gerne vinde, siger Mai Brostrøm

Yes, mand!
Skuespillerne Cecilie Stenspil, der har rollen som Jasmina, og Thomas W. Gabrielsson, som spiller sikkerhedschef Leon Hartvig, jubler også over prisen.

- Mens vi sad der i salen og ventede, kunne jeg pludselig mærke mit hjerte banke løs. Da vi vandt, var det bare ’yes mand’, siger Gabrielsson og sender en varm tanke hjem til resten af holdet bag successerien.

- Det er mange mennesker, som har knoklet i to år et halvt år for det her, siger han til ekstrabladet.dk.

Ingen Emmy til Mille
'Livvagterne' er instrueret af Mikkel Serup og produceret af Sven Clausen. Det er DR's femte Emmy siden 2002.

Danmarks Radio var også nomineret for bedste børne- og ungdomsdrama med Karina Dam og Poul Bergs ’Mille’, men serien vandt ikke i denne omgang.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere