Den fatale skæbne for Sarah Lund

Selvom første sæsons Forbrydelsen-morder Nicolaj Kopernikus ikke har fulgt med i den nye sæson, har han alligevel et bud på morderen

Nicolaj Kopernikus er den eneste, der indtil søndag kl. 21 ved, hvad det vil sige at blive afsløret som Forbrydelsen-morder. (Foto: Kim Agersten)
Nicolaj Kopernikus er den eneste, der indtil søndag kl. 21 ved, hvad det vil sige at blive afsløret som Forbrydelsen-morder. (Foto: Kim Agersten)

Nicolaj Kopernikus burde være ekspert, når det kommer til at udpege en Forbrydelsen-morder. For to år siden blev han selv udpeget til morder, da Nanna Birk Larsens morder blev afsløret.

Det var flyttemanden Vagn, der var landets dengang mest eftersøgte mand - i hvert fald i tv-seernes bevidsthed.

Ser Spise med Price med børnene
Forbrydelsen-morderen har af helt naturlige årsager kun set et halvt afsnit af sæson to.

- Jeg så af gode grunde ikke etteren. Den bliver sendt på et tidspunkt, hvor der er nogle familiemæssige forpligtelser, hvor børnene skal lægges i seng. Og så var det meget rimeligt, at det ikke var mig, der så den, for jeg vidste jo, hvad der skete. Og så er det blevet sådan med toeren også, fortæller Kopernikus

- Jeg ser 'Spise med Price' på DR2 sammen med børnene, og så er der nogle, der ser Forbrydelsen. Jeg synes ikke, det er for børn. Det er for spændende. Etteren var bestemt heller ikke for børn, siger landets foreløbigt eneste kendte Forbrydelsen-morder.

Den optimale og fatale skæbne
Han har i stedet planer om at tage serien i et hug på dvd på et senere tidspunkt.

- Skal du så gemme dig og afskære dig selv fra alting fra på mandag, når morderen er kendt?

- Nej slet ikke. Jeg tror, man kan opnå en anderledes at se serien på, hvis man kender morderen. Man kan begynde at reflektere over, hvordan tingene er skuret sammen. Man tænker, 'Gud nu gør han det, og nu giver det pludselig mening'. Man ser den sådan lidt baglæns.

Selvom Kopernikus ikke er blandt de omkring halvanden million danskere, der har fulgt med i jagten på den flerdobbelte morder i sæson to, har han alligevel et bud på gerningsmanden.

- Det er måske et skud i tågen. Men jeg har jo læst mig til, at der er foregået nogle kærlighedshistorier mellem Sarah Lund og Strange, og så tænker jeg umiddelbart, at det ville være den optimale og fatale skæbne for vores hovedperson, hvis hun opdager, at han er morderen. Sarah Lund har jo også følelser, og hvis hun lige pludselig ligger i med morderen, er det en god historie.

Og hvis den historie ikke skulle holde, har han også et andet bud.

- I det halve afsnit, jeg har set, nåede jeg at se oberst Jarnvig. Og der tænkte jeg bare, 'Det er ham'. Men det var i afsnit to, og der er jo sket meget siden, helgarderer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere