Danske filmstjerner med kriminel fortid

Nikolaj Coster-Waldau og Thure Lindhardt fra TV 2's nye serie 'Blekingegade' var som unge aktivister med til at smadre bankdøre og besætte ambassader

Hverken Nikolaj Coster-Waldau eller Thure Lindhardt var guds bedste børn som unge. (Foto: Per Arnesen/TV 2)
Hverken Nikolaj Coster-Waldau eller Thure Lindhardt var guds bedste børn som unge. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Med TV 2's krimiserie 'Blekingegade' lige om hjørnet afslører to af landets kendteste skuespillere, at de i gymnasietiden selv deltog i ulovlige politiske aktioner.

Hovedrolleindehaverne Nikolaj Coster-Waldau og Thure Lindhardt, som begge har været med i store Hollywood-film, besluttede sig dog, i modsætning til Danmarkshistoriens mest berygtede forbryderbande, for at stoppe, inden det gik helt galt.

- Da jeg gik i gymnasiet, ville jeg gerne ud og ændre verden til det bedre, siger 39-årige Nikolaj Coster-Waldau, der i serien spiller Blekingegadebandens formodede leder, Jan Weimann.

Hærværk for 170.000
- Vi havde fundet ud af, at der skulle være en landsdækkende kampagne, der hed 'Luk Magtens Døre'. Og jeg tror, det endte med, at vi var de eneste, der gjorde det. Der var så en nat, hvor vi løb rundt med elefanthuer, polyfilla-pistoler, søm, skruer og tændstikker, fortæller Coster-Waldau.

- Alle offentlige kontorer, alle banker og alle forsikringsselskaber fik smadret deres låse. Så lavede vi en politisk kamp. Jeg kan huske et par dage efter i Næstved Tidende, hvor der stod 'Hærværk for 170.000 kroner'. Der blev jeg lidt bleg.

Besatte ambassader
I 'Blekingegade'-serien, der er fiktion med inspiration fra virkeligheden, spilles Jan Weimanns medskyldige bror, Bo, af Thure Lindhardt. Og ligesom sin kollega erkender det 34-årige stjernenavn at have syndet i sin ungdom.

- Jeg gik på Det Frie Gymnasium, som var et meget venstreorienteret gymnasium. Der var vi ude og prøve på at besætte ambassader og lave demoer. Det var ikke altid, det var lige lovligt, de ting vi lavede, siger Thure Lindhardt.

De to skuespillere med den blakkede fortid kan opleves på skærmen, når TV 2 sender første afsnit af instruktøren Jacob Thuesens 'Blekingegade' søndag den 6. december klokken 20.30.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere