Politieksperter uenige om Forbrydelsen-morderen

Tre af landets skarpeste politihjerner har hver deres bud på, hvem der på søndag afsløres som mangedobbelt morder i DR's Forbrydelsen. Læs deres bud her

I søndagens afsnit var lægen Frederik Holst kortvarigt mistænkt for drabene. Han blev dog hurtigt renset for mistanke, og der er da heller ingen af politicheferne, der tror på, at han står bag. (Foto: Tine Harden/DR)
I søndagens afsnit var lægen Frederik Holst kortvarigt mistænkt for drabene. Han blev dog hurtigt renset for mistanke, og der er da heller ingen af politicheferne, der tror på, at han står bag. (Foto: Tine Harden/DR)

Det er nok meget godt, at det er Sarah Lund, der skal opklare mordene i 'Forbrydelsen II'.

Havde det været tre af landets skarpeste politihjerner, der skulle arbejde sammen, var de sandsynligvis røget i totterne på hinanden.

Hver deres bud
De er nemlig slet ikke enige om, hvem morderen er. Ej heller, om man skal lægge mest vægt på motiv eller mulighed, når morderen skal findes.

Men de giver hver deres velbegrundede bud.

Så må vi andre sætte vores lid til, at Sarah Lund løser opgaven.

Senest på søndag.

Rigspolitichef Hens Henrik Højbjerg: Jeg tror mest på Bilal
– Altså, der er jo to oplagte muligheder: Major Søgaard og Bilal. Det kan sagtens vise sig, at det er en helt anden, men jeg tror mest på Bilal. Søgaards motiv kunne være at myrde de fire for at dække over krigsforbrydelsen i Afghanistan.

– Men de er jo ikke blevet køligt likvideret. Ofrene er blevet pint og plaget på den mest bestialske vis, og det tyder på, at morderen har været optændt af had. Så mit bud er, at vi i næste uge finder ud af, at Bilal var i familie med nogle af de civile, der blev myrdet i Afghanistan, og at det er ham, der er morderen.

– Men det finder vi ud af i næste uge. Jeg skal i hvert fald se det sidste afsnit.

Chefpolitiinspektør Per Larsen: Strange er bedste bud
– Det er meget svært. Nu vil de gerne have os alle sammen til at tro, at det enten er major Søgaard eller Bilal, der er morderen, konstaterer chefpolitiinspektør Per Larsen. – Det er måske nok for oplagt. De snyder os sikkert i næste uge.

– Jeg tror faktisk, det er Lunds makker Strange. Der var noget lusk med hans rolle i Jægerkorpset. Forsvarsministeriet siger godt nok, at han slet ikke var derude, da massakren skete; men man skal nok ikke stole alt for meget på den forsvarsminister, griner Per Larsen.

– Nu må vi se. Jeg har før taget fejl, ha ha ... Men jeg synes altså, at Strange var underligt passiv, da han og Lund var ude på gerningsstedet i Afghanistan, og bare ville have Lund væk derfra ...

– Om jeg skal se sidste afsnit på søndag? Ja, det skal jeg da. Nu skal vi have det opklaret, ikke ..?

Kriminalkommissær Kurt Kragh: Det er oberst Jarnvig
– Gerningsmanden har tydeligvis en ret stor insiderviden om, hvad der sker i efterforskningen og hos myndighederne, konkluderer en af landets mest erfarne drabschefer, kriminalkommissær Kurt Kragh.

– Alt i alt tror jeg, at morderen er identisk med oberst Jarnvig. Det betyder ganske vist, at motiverne er noget uklare.

– Hans opførsel i de indledende afsnit, hvor han er meget optaget af, at Louise og Jonas skal flytte hjem, er tankevækkende. Han kan have et ønske om at få Raben væk. Nu har han så set, at Søgaard har indtaget scenen, hvorfor han kaster mistanken på ham.

– At han ikke kontakter PET, da Raben dukker op, kan skyldes, at han ikke ønsker, at han skal afhøres af PET.

– Obersten er altså trods alt min bedste bud, men der står stadig utrolig mange døre åbne.

1 af 7 - Mit bud er, at vi i næste uge finder ud af, at Bilal var i familie med nogle de civile, der blev myrdet i Afghanistan, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. (Foto: Finn Frandsen)
2 af 7 Said Bilal - morder? (Foto: Tine Harden/DR)
3 af 7 Strange - morder? (Foto: Tine Harden/DR)
4 af 7 Oberst Jarnvig - morder? (Foto: Tine Harden/DR)
5 af 7 - Jeg tror, Strange er morderen. Der er noget lusk med hans rolle i Jægerkorpset, siger chefpolitiinspektør Per Larsen. (Foto: Thomas Lekfeldt)
6 af 7 - Oberst Jarnvig er mit bedste bud på en morder, men der er stadig utrolig mange døre åbne, siger den erfarne drabschef Kurt Kragh. (Foto: Kristian Linnemann)
7 af 7 I søndagens afsnit var lægen Frederik Holst kortvarigt mistænkt for drabene. Han blev dog hurtigt renset for mistanke, og der er da heller ingen af politicheferne, der tror på, at han står bag. (Foto: Tine Harden/DR)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere