Emmy-nominerede: Vi er superglade

DR’s børneserie ’Mille’ er nomineret til en Emmy i New York. - Børn har fortjent godt fjernsyn, mener instruktøren, Poul Berg

- Vi er superglade over Emmy-nomineringen, siger 'Mille'-produceren David Østerbøg (tv.) og seriens forfatter og instruktør, Poul Berg. (Foto: Anthon Unger)
- Vi er superglade over Emmy-nomineringen, siger 'Mille'-produceren David Østerbøg (tv.) og seriens forfatter og instruktør, Poul Berg. (Foto: Anthon Unger)

NEW YORK (ekstrabladet.dk): DR-dramaserien ’Livvagterne’ er ikke ene om at skulle repræsentere de rød-hvide farver, når den internationale Emmy-pris bliver uddelt i New York natten til tirsdag.

Med i opløbet om den prestigefyldte pris – som populært kaldes for en tv-Oscar - er børneprogrammet ’Mille’, som er nomineret i kategorien ’Bedste børne- og ungdomsdramatik’.

Poul Berg har skrevet og instrueret tv-serien, som havde cirka 500.000 unge seere, da den blev vist på DR.

- Vi er superglade og meget stolte. Det har taget lang tid at lave serien, og det er en flot afslutning på serien at blive nomineret, siger Poul Berg til ekstrabladet.dk.

Veninden dør
'Mille' har vakt opsigt – også i det store udland - fordi serien beskæftiger sig med alvorlige emner, som normalt ikke forbindes med børnefjernsyn.

Hovedpersonen Mille, som spilles af den talentfulde Mathilde Arcel Fock, mister i første afsnit veninden Marie i en tragisk trafikulykke. Tv-serien handler om liv og død og sorg.

- Hvorfor skal børn se den slags i fjernsynet?

- Serien handler om at miste og uanset, hvordan vi vender og drejer det, så ender vi alle sammen med at miste nogen, vi holder af. Det er vigtigt at klæde børnene på til det, siger Poul Berg.

- Hvorfor er det vigtigt at lave godt børne-tv?

- Børn har om nogen fortjent at få tilbudt tv, som er i høj kvalitet. Tv som tager dem seriøst og omfavner de problemer, som de har, siger Poul Berg.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere