De kom, de dansede, de sejrede

Ny start: ’Vild med dans’ har givet mange en håndsrækning. Se hvordan det gik blandt andre Mia Lyhne og Robert Hansen

- Danskerne fandt ud af, at jeg var blevet en flink og stabil fyr, siger Robert Hansen, der vandt med Marianne Eihilt. (Foto: Kristian Linnemann)
- Danskerne fandt ud af, at jeg var blevet en flink og stabil fyr, siger Robert Hansen, der vandt med Marianne Eihilt. (Foto: Kristian Linnemann)

Alle ’Vild med dans’-vinderne er fulde af lovord over den håndsrækning, som deres deltagelse i show-programmet har givet dem – både personligt og karrieremæssigt.

Faktisk har de kun positivt at sige om deres deltagelse, og alt tyder på, at de nødigt ville have været foruden.

Robert Hansen
Indtil ’Vild med dans’ var det billede, offentligheden havde af Robert Hansen, stærkt forbundet med fester, kokain og sprut, Men det lavede det ti uger lange familieprogram om på.

– Ud over, at ’Vild med dans’ er noget af det sjoveste, jeg nogensinde har deltaget i, så gav det program mig en hel ny start på voksenlivet. Danskerne lærte mig at kende og fandt ud af, at jeg havde udviklet mig og var blevet en flink og stabil fyr. Fra at være en, man bare gloede efter, blev jeg en, som de gamle damer kom hen og hilste på i Brugsen. Det var sgu fantastisk.

Robert taler stadig om sin deltagelse i danseprogrammet med dyb entusiasme i stemmen, og han understreger, at det at gå ud af showet som sejrherre var en kæmpebonus oveni.

– Jeg mødte nogle mennesker, jeg ellers aldrig ville have mødt, fordi de var fra helt andre miljøer. Det er jeg taknemmelig for. Og så gav det mig mulighed for at vinde indpas i tv-verdenen. Jeg fik jo job på TV3 umiddelbart efter, og siden har den del af mit liv kørt i olie, griner han stolt.

For Robert vil de tre måneder med Marianne Eihilt og resten af holdet altid stå som noget særligt.

– Man kan slet ikke tillægge det boost, man får i et program med så mange seere, nok betydning. Jeg er bare så glad for, at jeg fik mulighed for at være med. Og selvfølgelig hamrende stolt over, at jeg vandt, smiler han.

Joachim B. Olsen
– Efter at Marianne Eihilt og jeg havde vundet ’Vild med dans’, var der mange, som havde travlt med at fortælle omverdenen, at min deltagelse havde ødelagt min kuglestøderkarriere. Det var selvfølgelig noget værre sludder. Jeg havde været skadet inden, og faktum er, at den træning, jeg fik under ’Vild med dans’, forhindrede, at jeg fik skader, da jeg så gik i gang med min rigtige træning igen. Alt det kørte fint, indtil jeg fik min diskusprolaps, som satte punktum for det hele, forklarer Joachim B. Olsen.

Den pensionerede kuglestøder er meget glad for, at han valgte at deltage i TV2’s show-program, og han er ikke mindst glad for de mange skønne mennesker, han lærte at kende undervejs.

– Selv om jeg ikke just var ukendt i mediebilledet før ’Vild med dans’, gav programmet mig da klart nogle vikler på det hele. F.eks. er der da nok en del flere uden for sportsverdenen, der kommer til mine foredrag rundt om i Danmark, end der ville været kommet ellers, mener han.

Og hertil kommer de tv-tilbud – som den nye TV2-realityserie ’Kvæggræs’ – der popper op fra tid til anden.

– Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal lave i fremtiden. Den beslutning er endnu ikke truffet. I virkeligheden går jeg vel og sunder mig over, at jeg ikke længere kan være sportsmand, for det har jo fyldt mit liv i mere end 20 år. Og så glæder jeg mig til januar, hvor jeg skal være far for anden gang, siger Olsen.

David Owe
David Owe gik under sin deltagelse i ’Vild med dans’ fra at være ’ham skuespilleren’ til at være ’David, som alle kendte’. Og da han vandt trofæet, ville hans popularitet ingen ende tage.

– Jeg synes, at det var sjovt at være med i ’Vild med dans’, og jeg synes, at vi havde et skægt hold, så den side af sagen er kun positiv. Det er da også fantastisk, når ens popularitet boostes, som det sker, når man er længe med i eller vinder ’Vild med dans’. Pludselig er der bud efter én mange steder fra, forklarer David Owe.

Men den frække og sexede mand kunne godt undvære de til tider hæmningsløse fruentimmere, som havde svært ved at lade ham og konen, Marie Askehave, gå i fred.

– Det tager heldigvis af med tiden. Måske skyldes det, at jeg er blevet ældre, griner han og tilføjer:

– Nu behøver jeg da i hvert fald ikke at danse hele tiden, når vi er til fest. Nu kan jeg godt få lov til at sidde lidt stille.

Mia Lyhne
Mia Lyhne var vinderen af første sæson af ’Vild med dans’, og derfor blev det på mange måder hende og Thomas Evers Poulsen, der kom til at danne skole for en masse ting i det program.

F.eks. lykkedes det dem næsten med deres dans at få offentligheden til at tro på, at der var ved at udvikle sig en romance imellem dem, og det stunt har produktionen spillet videre på siden.

– Det var da skønt at vinde, men i virkeligheden tror jeg, at jeg mest blev glad, fordi Thomas blev så glad. For ham betød det rigtig meget, mens jeg nok havde et noget mere ambivalent forhold til det hele, fortæller Mia Lyhne.

Da Mia stillede op i ’Vild med dans’, var hun i den store offentlighed en forholdsvis ukendt skuespiller, men pludselig vidste alle, hvem hun var.

– Selvfølgelig booster det en at deltage i et så populært program, og selvfølgelig betyder det noget at få al den omtale og at blive kendt, forklarer hun.

Om det ligefrem har betydet noget for hendes karrieremuligheder, vil hun ikke ind på.

I dag er Mia Lyhne en af de mest brugte skuespillere både på film, i teatre og i sitcoms.

Christina Roslyng
Christina Roslyng havde lagt håndbolden på hylden og var blevet mor, da hun stillede op i ’Vild med dans’ og siden vandt pokalen sammen med Steen Lund.

Mange – ikke mindst i sportens verden – så hendes deltagelse som en mulighed for, at hun kunne begynde på en ny karriere. Og det ligger da også fast, at Christina pludselig begyndte at poppe op som fotomodel for hårprodukter.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Christina Roslyng.

1 af 5 - Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal lave i fremtiden, siger Joachim B. Olsen. Kuglestøderen vandt 'Vild med dans’ for et år siden med Marianne Eihilt. (Foto: Lars Nybøll)
2 af 5 Det var svært for David Owe at gå i fred, efter at han havde vundet 'Vild med dans' sammen med Vickie Jo Ringgaard. (Foto: David Høgsholt)
3 af 5 Mia Lyhne vandt den første 'Vild med dans' med Thomas Evers Poulsen. (Foto: Thomas Sjørup)
4 af 5 Christina Roslyng og Steen Lund. (Foto: Kim Agersten)
5 af 5 - Danskerne fandt ud af, at jeg var blevet en flink og stabil fyr, siger Robert Hansen, der vandt med Marianne Eihilt. (Foto: Kristian Linnemann)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere