Han er DR-massakrens store vinder

DR’s massefyringer skaber nye stjerner: Ulrik Haagerup er statsradiofoniens nye Mr. News

Mens 40 DR-ledere kan se frem til en fyreseddel, kan DR-nyhedschef Ulrik Haagerup se frem til at avancere til stillingen som nyhedsdirektør. (Foto: Jens Dresling)
Mens 40 DR-ledere kan se frem til en fyreseddel, kan DR-nyhedschef Ulrik Haagerup se frem til at avancere til stillingen som nyhedsdirektør. (Foto: Jens Dresling)

De fleste ledere i DR går med god grund stadig rundt og skæver nervøst til brevsprækken efter, at generaldirektør Kenneth Plummer onsdag meldte ud, at 40 ledere kan forvente at blive fyret som et led i en omfattende omstrukturering af DR’s ledelse.

Sådan er det ikke i Ulrik Haagerups villa ved Silkeborg.

Den hidtidige nyhedschef blev ved samme lejlighed konstitueret som nyhedsdirektør i DR. Og alle vandrørene i den skandaleramte DR-bygning fortæller, at dér bliver han siddende. Haagerup er for tiden i Dubai og derfor ikke til at træffe for en kommentar.

Stærk kandidat
– Vi slår stillingen op. Men det er klart, at Ulrik Haagerup er en meget stærk kandidat til jobbet, siger Kenneth Plummer til Ekstra Bladet.

Dermed bliver det Haagerup, der i fremtiden skal bestemme, hvilke nyheder vi skal have for licenspengene.

Og det er et godt valg, hvis man skal tro dem, der tidligere har arbejdet med Ulrik Haagerup.

Blot 31 år gammel blev han i 1994 chefredaktør på Jyllands-Posten.

Inspirerende leder
– Han er en virkelig inspirerende leder. Det første Ulrik tænker på om morgenen er, hvad der skal laves nyheder på i dag. Og så tænker han faktisk ikke på andet, før han går hjem, siger David Trads, der var en del af Jyllands-Postens gravergruppe under Haagerups ledelse. Nu er han USA-korrespondent for Berlingske Tidende.

Heller ikke kanalchef ved TV2 News Mikkel Hertz har noget dårligt at sige om DR’s nye overnyhedshund. Hertz har tidligere været under Haagerups vinger på Jyllands-Posten.

Utrolig regelret
– Han er en utrolig regelret mand, der står op hver morgen og løber 18 kilometer, spiser Solgryn til morgenmad og altid møder veloplagt på arbejde. Og så er han en pissedygtig journalist.

– Jeg kender faktisk ingen, der har noget dårligt at sige om Ulrik. Jo, det skulle måske lige være Jørgen Ejbøl, siger Mikkel Hertz.

Ejbøl, der i dag er bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus, vandt i 2001 en indædt magtkamp på Jyllands-Posten over sin unge protege, der røg ud på røv og albuer. Efter at have revolutioneret Nordjyske Medier tiltrådte Haagerup i 2007 som nyhedschef i DR.

Med stillingen som nyhedsdirektør er han igen trådt op på øverste trin i hierarkiet i dansk presse.

DR Nyheder får ansvar for DR 's nyhedsproduktion. Det vil sige både de perspektiverende nyheder i TV Avisen, Deadline, 21 Søndag, nyhedsmagasinerne og de hurtige nyheder i radioavisen, på dr.dk og Update.

DR Danmark får ansvar for DR 's distrikter i hele Danmark og ansvar for DR 's programproduktion i Århus, børne- og ungdomsområdet samt en række livsstilsprogrammer mv.

DR Oplysning får ansvar for programmer inden for genrerne dokumentar, videnskab, debat & aktualitet samt undervisning & oplysning mv.

DR Kultur får ansvar for drama og musik, litteratur og kunst. Herunder drift og udvikling af DR 's koncerthus og alle ensemblerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere