Adam Price: Madprogrammer er som kokain

- Det handler både om at holde hinanden ud og holde af hinanden, lyder forklaringen på, hvorfor 'Spise med Price' har opnået kultstatus

Brødrene Price smitter med deres madglæde og kærlighed til gode råvarer. (Foto: Jonathan Bjerg Møller/Polfoto)
Brødrene Price smitter med deres madglæde og kærlighed til gode råvarer. (Foto: Jonathan Bjerg Møller/Polfoto)

Adam Price er på kort tid gået fra at have været ansigtsløs uddeler af kokkehuer på Politiken til sammen med sin bror James at indtage den uvante rolle som kulinarisk kultfigur blandt madglade danske tv-seere.

Selv befinder den 42-årige tv-kok sig fint i rollen, selv om han understreger, at både han og James så langtfra behersker kokkefaget til perfektion.

- Vi er virkelig glade og taknemmelige for, at så mange har taget vores programmer til sig. Vi er jo bare glade amatører, og vi forsøger, så godt vi kan, at formidle en form for usminket madglæde. Vi bestræber os på ikke at gøre det sværere, end det er, lyder den måske ikke helt uventede basisingrediens til brødrenes succes.

- Programmet handler om mad, men også om at være brødre. Det er jo procesfjernsyn, men også fjernsyn med en underlæggende fortælling om at komme hinanden ved, holde hinanden ud og naturligvis om at holde af hinanden, fortæller Adam Price, der som det også ofte fremgår af programmet, er søn af skuespillerparret Birgitte og John Price.

- Vi har en grundlæggende selvironi, som måske også får folk, der ikke interesserer sig ret meget for mad til at se med. Det er jo ikke en eksakt videnskab vi lægger for dagen. Engang imellem skrider formerne, og så går det galt på skærmen.

Ud at køre med de skøre
At de tætte bånd mellem de to betyder meget for en programseries appel til seerne kan heller ikke beskrives som nytænkning. Blandt andet refererer Adam Price til de tre værter i 'Top Gear', Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond.

- Der handler det jo foruden biler også om at være venner. Det er dét, der er med til at løfte det op over de andre bilprogrammer.

Ikke at Adam, der foruden det misundelsesværdige hverv som madanmelder skriver tv-manuskripter, revytekster og sange, har voldsomt meget tid tilovers til tv-kigning. Det udviklede sig derfor til et regulært problem, da hans udbyder af kabel-tv for en tid kunne tilbyde kanalen BBC Food.

- Det var jo som at frigive hash og kokain og nedsætte spirituspriserne på en gang. Det var svært vanedannende, og jeg blev fuldstændig afhængig af at se kanalen. Det var meget farligt for én som mig.

- Særligt blev jeg grebet af et program, der hedder 'In search of Perfection' med kokken Heston Blumenthal. Det er noget med at tillave den perfekte udgave af en ret. For eksempel en chicken tikka masala. Meget omstændigt, videnskabeligt og fascinerende.

Tv-programmet 'Spise med Price' er blevet en noget uventet succes for DR2, og tilrettelægger Anders Johansen og brødrene er nu i gang med at indspille en tredje sæson, der bliver vist på DR2 til foråret.

- Jeg kan ikke sige så meget endnu, men vi kommer i hvert fald til at afsløre, hvad Elvis døde af, lyder det hemmelighedsfuldt fra den muntre madentusiast.

Ekstra Bladet giver dig her en opskrift til at finde de bedste madprogrammer på de danske tv-kanaler netop nu.

'Spise med Price'

DR2

Brødrene Price er gået i fader Johns gastronomiske fodspor, og formår sammen med tv-tilrettelægger med tjek på traditionerne, Anders Johansen, at give programmet smag, substans og fylde med en opskrift bestående af lige dele fortælleglade, barnlig begejstring og kulinarisk kompetence. Lidenskab, lune og riiiigeligt smør.

'Ramsay's Kitchen Nightmares US'

TV3

Et opbyggeligt program, hvor den iltre mesterkok Gordon Ramsay med sprogets værste gloser nedbryder ethvert tilløb til selvtillid hos både ejere og ansatte på den restaurant, han skal redde. Manden er fu..... god på tv, men showets alt for faste rammer reducerer udfaldets muligheder.

'AnneMad'

DR2

Alsidigheden er stor, og maden er af den slags, det faktisk er muligt at knalde sammen selv uden en hel dag til rådighed. Anne Hjernøe er ikke uddannet kok, men hun kan sit kram, og programmet er i høj grad indrettet som en forbrugerguide til seeren. Programmet lider dog i en ikke uvæsentlig grad af mangel på morskab.

'Hell's Kitchen'

TV3 Puls

Benhård kokkedyst, hvor håbefulde amerikanere kokke underkastes den altid grænseoverskridende Gordon Ramsays luner. Den pædagogiske gevinst ved at se programmet er lig nul, men den gale skotte borger altid for en vis underholdning, når han sviner de unge mennesker til. Klassisk reality-tv.

'Kokkekampen UK'

TV3 Puls

Klassisk koncept, hvor både ukendte englændere såvel som celebriteter skal vise, at de både kan stege en bøf og undgå at skille bearnaisen, mens madeksperterne John Torode og Greg Wallace skruer op for både blusset og bissen. Formatet har efterhånden fået lidt for lang tid i ovnen.

'Kokkekampen'

TV3

Michelinkok Bo Bech og anmelder Søren Frank frasorterer håbefulde amatørkokke i den danske udgave af det populære britiske program. Tunger og knive er slebet, men konceptet er sløvt og langt fra vanedannende. Bech selv var flere kokkehuer bedre som frelsende engel i 'Med kniven for struben'.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere