TV2 vandt håndbold-krigen

Danskerne foretrak TV2, da landsholdet gik ned med flaget

Danskerne foretrak VM-finalen på TV2. (Foto: Lars Poulsen).
Danskerne foretrak VM-finalen på TV2. (Foto: Lars Poulsen).

Både TV2 og DR sendte søndagens VM-finale i håndbold og lagde dermed arm om seernes gunst - en dyst, der blev vundet klart af TV2.

1.295.000 seere så Ulrik Wilbeks tropper gå fuldstændig ned med flaget på TV2, mens DR havde 930.000 seere til finalen. I alt fulgte sammenlagt 2.225.000 seere den pinagtige affære.

Det skal dog siges til danskernes ros, at man ikke svigtede landsholdet, da det gjaldt. 1.300.000 fulgte første halvleg på TV2 og selv om danskerne var bagud med otte mål allerede ved pausen, faldt kun 12.000 seere fra og klikkede over på noget mindre deprimerende.

Også præmieoverrækkelsen blev vundet af TV2. 1.070.000 seere så landsholdet få hængt sølvmedaljerne om halsen her, mens 699.000 seere fulgte denne del af seancen på DR.

Læs også:

Se også: Håndbolddrengene slagtes i europæisk presse

- TV2 har haft tradition for at sende håndbold i rigtig mange år, hvor vi på DR ikke har været til stede, så der er ikke noget at sige til, de bliver valgt, når vi ligger overfor hinanden.

- Jeg syntes, at det er fornuftige tal, men vi vil selvfølgelig gerne tættere på TV2, og det er jeg sikker på, at vi kommer næste gang, konstaterer Joakim Frøsig, der er journalistisk chef for DR Sporten.

Læs også:

Se også: Syg Wilbek: Jeg ventede en time

Han mener, at TV2 fik baghjul på journalistikken:

- Rent journalistisk mener jeg, at vi er skarpere end TV2. Med alt respekt for TV2s dækning har vi behandlet historierne omkring holdet bedre rent journalistisk. Når det kommer til det tekniske, har TV2 været bedre end os - på det visuelle er de klart foran. Vi har ikke haft de samme tekniske ressourcer at smide ind i dækningen af håndbold-VM.

- Når det kommer til studiedelen, har vi gjort det formidabelt. Lars Christiansen er braget igennem som den skarpeste kommentator under dette VM - han har været en gave til os, og Peter Møller har været en lige så stor gave som vært. Deres makkerskab har været helt formidabelt, vurderer Joakim Frøsig, der dog kan glæde sig over, at hele 2.249.000 danskere fulgte semifinalen mod Kroatien på DR fredag aften.

0 kommentarer
Vis kommentarer