Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Derfor lå gaderne øde - Så mange så Lund pløkke Reinhardt

1,981 millioner danskere. Så mange så med, da Sarah Lund tabte fatningen men ikke pistolen i 'Forbrydelsen III' søndag aften

Det meste af landet holdt vejret i minutterne, før Sarah Lund luftede hånden og selv blev morder. (Foto: Tine Harden/DR)
Det meste af landet holdt vejret i minutterne, før Sarah Lund luftede hånden og selv blev morder. (Foto: Tine Harden/DR)

Der var lagt op til den helt store finale, da 10. afsnit af 'Forbrydelsen III' blev vist søndag aften.

Og seerne sad da også klar til at følge med i, hvem der var morderen.

Seerne påskønner kvalitet
1,981 millioner danskere så igennemsnit med, da først Robert Zeuthens personlige assistent Reinhardt blev afsløret som morderen, og dernæst selveste Sarah Lund blev sæsonens anden morder.

- Søndag aften mellem klokken 20.00 og 21.00 tog næsten to millioner seere afsked med Sarah Lund efter en hæsblæsende jagt, og det er ikke ofte, vi har så mange samlet på én gang. Det gør mig glad og stolt - og det er endnu engang et bevis på, at kvalitetsdrama bliver påskønnet af vores seere, siger kanalchef for DR1, Lotte Lindegaard til dr.dk.

71 procent har set med
Afsnit 10 var ikke overraskende det mest sete afsnit i sæsonen.

For tal-nørder er der flere facts hentet fra dr.dk her:

'Forbrydelsen III' blev i gennemsnit set af 1,692 millioner seere. Til sammenligning var det gennemsnitlige seertal til anden omgang af dramaserien i 2009 set af 1,690 millioner.

De tre sæsoner af 'Forbrydelsen' er blevet set af 3,774 forskellige danskere - det svarer til 71 procent af alle danskere over de tre år.

Nu er det andre landes tur
Dermed kunne man godt tænke, at DR kunne lokkes til at lave en sæson fire, men det bliver der desværre ikke noget af, siger DR's dramachef Piv Bernth:

- Vi er alle meget glade for, at seerne har været så optagede af gætterier og af at lege med. Nu, hvor vi er ved vejs ende med trilogien om Sarah Lund, føles det både vemodigt og rigtigt at stoppe. Og vi glæder os over den danske og internationale interesse, som serien har skabt og håber, at den får et langt liv i fremtiden i alverdens lande, siger Piv Bernth.

I stedet kan serie-hungrende danskere se frem til mere drama, når sæson tre af 'Borgen' med Sidse Babett Knudsen snart ruller over skærmen.

LÆS ALT OM ' FORBRYDELSEN' HER:

Se også: Ove Dahl forsvarer 'Forbrydelsen': Virkeligheden er for kedelig til tvSe også: Derfor døde Sarah Lund ikkeSe også: Forbrydelsen deler læserneSe også: 'Forbrydelsen' endeligt overståetSe også: DR dummede sig ikke i 'Forbrydelsen III'Se også: Morderen i 'Forbrydelsen III': Jeg vidste ikke, at det var migSe også: Kære læsere: I tog fejl!Se også: 'Forbrydelsen III' fik to mordere

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen