Krim-ekspert: Sarah Lunds karriere ville være kort

Forfatter og politiinspektør ved Vestegnens Politi, Bent Isager-Nielsen finder Sarahl Lund lige lovlig mut og mørk, men er ellers meget tilfreds med et underholdende ottende afsnit

Sarah Lund og Mathias Borch har virkelig meget at se til i dette afsnit. oto DR/ Tine Harden
Sarah Lund og Mathias Borch har virkelig meget at se til i dette afsnit. oto DR/ Tine Harden

Når Bent Isager-Nielsen smider politikasketten og smækker benene op derhjemme sammen med fruen føler han sig rigtig godt underholdt af ’Forbrydelsen III’, og ville give den fem ud af seks stjerner, hvis han skulle.

Spændingen stiger, som handlingen spidser til, og nu ved vi også, hvordan den grumme kidnapper ser ud.

- Det er vist efterhånden slået fast med syvtommersøm, at kidnapperen er ligeglad med penge, men bare vil have hævn. Sådan er det også tit i virkeligheden, Aviserne skriver ofte, at den og den morder må være sindssyg, når han kan begå så grimme ting, men det er morderen sjældent. Der er stort set altid tale om hævn, sex, jalousi, begær osv. og inde i morderens hoved giver det, han foretager sig god mening, siger Isager.

Læs også:

Se også: Anmeldelse af 'Forbrydelsen III': Spændingen stiger, men humoren mangler

Den erfarne politimand er især begejstret for seriens perlerække af fine danske skuespillere.

- De er en fornøjelse. Og nu fik så også kidnapperen et ansigt i form af Thomas W Gabrielsson - lige som Stig Hoffmeyers figur trådte klarere frem og pludselig ser ud til at være pædofil. Hoffmeyers figur har jeg i øvrigt længe haft et godt øje til. Han var næsten for god til at være sand, og desuden har man sjældent så stor en skuespiller til at spille en så tilbagetrukket rolle, mener Isager.

Hvis Isager ifører sig politibrillen synes han i øvrigt, at det er vildt urealistisk, at Robert Zeuthen ikke for længst er konfronteret med kidnapperens opkald i en sådan grad, at han til enhver tid ville kunne genkende stemmen - uanset, at den pludselig taler svensk.

Læs også:

Se også: Politiboss finder fejlene i Forbrydelsen

- I den virkelige verden ville de telefonoptagelser blive afspillet igen og igen for de forurettede i håb om, at de ville kunne genkende manden, vendinger eller ord, som kunne lede opklaringen på vej. Men det er så ikke sket her, og det er selvfølgelig udeladt af forfatteren, der ellers ikke kunne få kidnapperen helt op i Zeutens hovedkontor. Og her vil jeg så i øvrigt også gerne sige m.h.t Sarah Lund - hun er håbløs som politikvinde. Hvorfor render hun rundt mutters alene på de mest øde og mørke steder og vifter med sin pistol? Ingen fornuftige mennesker bringer sig da i sådanne situationer konstant.

Læs også:

Se også: Morten Suurballe: Mange skuler og tror, at jeg er som barske Brix

’Primadonnaer’ kalder Isager både Sarah Lund og Mathias Borch, og spår dem begge en meget kort karriere i den virkelige politiverden.

- I forrige afsnit da Borch fejer porcelænet på gulvet og vælter skrivebordet, tænkte jeg: ’og hvem skal så lige rydde det op? Skal det uniformerede personale feje op efter primadonnaerne? Den var aldrig kommet så langt i virkeligheden. Mennesker, der har så lidt selvkontrol, kan slet ikke styre en efterforskning. Derfor kom jeg også til at grine, da de skulle have sex. Herregud det er jo voksne mennesker - langt oppe i fyrrene - mon det havde været nødvendigt for dem i virkeligheden at lave så meget drama ud af en tur i sengen? griner Bent Isager-Nielsen.

Læs også:

Se også: Sofie Gråbøl: Jeg er lige trådt ud af sweateren

Derfor kommer det heller ikke bag på Isager, at Borch bliver sat af sagen eller at Lund har problemer med baglandet. Det giver nærmest sig selv, når man er så umoden.

Det eneste, der rigtigt irriterer ham ved ’Forbrydelsen III’, er de mørke billeder.

Han synes, at de til tider er så mørke eller dunkle, at det kan være svært at se, hvad der foregår, og det er belastende i længden.

1 af 2 Den erfarne politichef Bent Isager-Nielsen synes at serien uden politibriller er godt skruet sammen. Foto: Anthon Unger
2 af 2 Sarah Lund og Mathias Borch har virkelig meget at se til i dette afsnit. oto DR/ Tine Harden
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen