Højsæson for ferie - og for vejrudsigter!

Det er højsæson for ferie - og for vejrudsigter på tv. Og vi lapper dem i os som is på de sommerdage, vi fortsat har til gode

Ellen Nybo er TV 2-vejrets nye kønne vejrgudinde. (Foto: Jesper Mortensen)
Ellen Nybo er TV 2-vejrets nye kønne vejrgudinde. (Foto: Jesper Mortensen)

Fredag blev der dømt sommerferie i Danmark. Det helt afgørende for den ferieramte nation er: Kan vi komme til stranden og bade, eller skal vi sidde begravet under et lunt tæppe og rykke rundt med ludo-brikker i tre lange uger, mens regnen øser ned?

Svaret på netop det spørgsmål vil de kommende uger blive udpenslet fra morgen til aften på både DR og TV 2, der hen over sommeren sender et hav af vejrudsigter.

DR sender i år ’Sommervejret’ fra Kongens Have, hvor EM-studiet ligger, og hvor også ’Aftenshowet’ sender fra.

’Sommervejret’ går i luften på mandag og byder hver aften på en 10 minutter lang gennemgang af koldfronter og lavtryk krydret med indslag fra det danske sommerland.

Kedelig sol-fortælling
Vi sender ’Sommervejret’ klokken 19.45, men også i TV-Aviserne klokken 18.30 og 21 sender vi vejrudsigt fra Kongens Have, siger Søren Jacobsen.

Den 51-årige meteorolog håber, at han får mulighed for at diske op med det vejr, vi danskere går og sukker efter:

Det er rart at kunne fortælle folk om det vejr, de forventer - og om sommeren er det sol og varme. Men sådan rent fortællermæssigt bliver fem dage med sol ret hurtigt kedeligt, siger han.

Afhængige af vejret
På TV 2 vil der allerede fra morgenstunden være massiv dækning af vejret i Danmark, så de kostbare feriedage kan udnyttes optimalt. Peter Tanev og Ellen Nybo vil i ’Go Sommer Danmark’ fortælle om alt fra UV-stråler til badevandstemperaturer fra 60 danske strande.

- Og så vil vi hver torsdag og søndag aften have et lidt længere vejrprogram, hvor vi også tager ud i landet. Vi sender fra steder, der er afhængige af vejret - som. f.eks. Roskilde Festival og Copenhagen Jazz Festival, fortæller Peter Tanev.

- Oplever du nogensinde, at folk ligefrem bebrejder dig, hvis vejret er dårlig i en periode?

- I starten af sommeren kan folk godt joke med det. De spørger mig, om jeg ikke kan sørge for lidt godt vejr– for sjov. Men efter en flere ugers regn bliver folk desperate. Så kommer de med blodsprængte øjne og nærmest skriger desperat, hvor de skal rejse hen, for at få lidt sol, siger Peter Tanev.

Cykler sydpå
Selv sætter Peter Tanev sig på cyklen og tramper sydpå mod sol og varme i uge 29 sammen med kollegaen Jens Kristiansen og Team Rynkeby. Målet er Paris, og seerne bliver ikke snydt for at se Tanev svede.

- Jeg håber, at vi får masser af medvind og at det ikke bliver for varmt, griner Peter Tanev og pruster ved tanken om de 200 kilometer han skal tilbagelægge om dagen.

LÆS OM VEJRVÆRTERNES FORHOLD TIL SOMMERVEJRET HER:

Se også: Peter Tanev: Godt vejr gi'r stress
Se også: Søren Jacobsen: Ikke hedebølge, tak
Se også: Vejrgudinden Ellen Nybo: - Jeg pruster i varmen
Se også: Mikkel Fønsskov: - Der er meget på spil med ferievejret

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen