Tv-serien Broen hitter i udlandet

Kim Bodnia og Sofia Helin kaldes for den mærkeligsted detektiv-duo i tv-historien - anmelderne i Storbritanien er vilde med tv-serien 'Broen'

Kim Bodnia, Sofia Helin og Sarah Boberg som ledende politifolk i tv-serien 'Broen'.(Foto: Ola Kjelbye)
Kim Bodnia, Sofia Helin og Sarah Boberg som ledende politifolk i tv-serien 'Broen'.(Foto: Ola Kjelbye)

Tv-serien Broen, der havde premiere i Danmark i september 2011, har netop haft premiere i Storbritannien.

Og langt størstedelen af anmelderne er imponerede over den dansk-svenske produktion med Ellen Hillingsøe og Kim Bodnia i to af hovedrollerne samt svenske Sofia Helin som den dybt mærkelige svenske kriminalassistent, der arbejder sammen med Kim Bodnia.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hun skaffer sex, når hun har lyst

Ifølge den svenske avis Svenska Dagbladet havde særligt de britiske tv-anmeldere høje forventninger til skandinaviske kriminaldramaer efter at have set den danske tv-serie "Forbrydelsen".

Men tilsyneladende lever Broen op til deres forventninger.

- Endnu et udsøgt stykke nordisk noir, skriver avisen Metro, der sammenligner hovedpersonen Saga Noréns personlighed med ingen ringere end Sherlock Holmes'.

- En kompleks fortælling om to kulturer, skriver avisen The Telegraph om seriens plot, og giver den fire ud af fem stjerner.

Samtidig roser den seriens smukke billedside og kalder de to efterforskningsledere for den mærkeligste detektivduo i tv-historien.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sofia elsker roeåddgråoodt meeedt floeåødde

Men det er ikke kun britiske medier, der roser tv-serien.

- Lørdagsaften er igen reddet, skriver også den amerikanske netavis The Huffington Post.

Den eneste avis, hvis anmelder ikke er helt tilfreds med serien, er The Guardian. Anmelderen synes, at personerne i serien er interessante men usympatiske. Alligevel omtales serien som "Nordisk super-noir".

Serien handler om de to efterforskningsledere Saga Norén spillet af svenske Sofia Helin og Kim Bodnias rolle, Martin Rohde, der finder et kvindelig på Øresundsbroen.

Det viser sig, at den ene halvdel af liget er en svensk politiker, den anden halvdel en dansk prostitueret.

1 af 2 Den smukke svenske skuespillerinde Sofia Helin spiller rollen som den små autistiske kriminalassistent Saga Noren.(Foto: Jakob JØrgensen)
2 af 2 Kim Bodnia, Sofia Helin og Sarah Boberg som ledende politifolk i tv-serien 'Broen'.(Foto: Ola Kjelbye)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!