X Factor-deltagere tvinges til at holde kæft

Te, honning og ingefær er hofretten for 'X Factor'-deltagerne, der traditionen tro skranter på stribe i ugen op til første liveshow

Traditionen tro har 'X Factor'-deltagerne formået at smitte hinanden på kryds og tværs forud for fredagens premiere på DR1. (Foto: Mogens Flindt)
Traditionen tro har 'X Factor'-deltagerne formået at smitte hinanden på kryds og tværs forud for fredagens premiere på DR1. (Foto: Mogens Flindt)

På fredag går det løs med første liveshow i årets 'X Factor'. Derfor skulle man tro, at deltagerne ikke laver andet end at synge og øve.

Men sådan er det slet ikke. Flere af deltagerne har fået direkte forbud mod at bruge stemmen af deres sangtræner, fordi de ligesom resten af landet er hårdt ramt af sygdom.

- I sidste uge fik jeg at vide af min sanglærer, at jeg ikke måtte sige noget. Jeg skulle tage dampbad og holde min mund. Jeg måtte ikke synge og ikke øve mig, siger 27-årige Katrine, der har haft bihulebetændelse og været på penicillin.

- Men jeg har hørt, at det er meget normalt, at man skranter, når man er under et psykisk pres, siger hun.

LÆS OGSÅ:

Se også: Det skal X Factor-deltagerne synge

Kaster varme væsker i hovedet
Endnu en af Cutfathers tre finalister skranter. Færøske Sveinur på 31 år er forkølet, og det har også påvirket hans forberedelse.

- Jeg har sparet lidt på stemmen. Jeg har stoppet, når jeg har kunnet mærke, at den er blevet træt, hoster han.

I det hele taget var der kø ved tekanderne i Studie 5 i DR Byen tirsdag formiddag, da alle deltagerne var samlet til pressemøde forud for fredagens premiere.

Menuen lyder nemlig på te, honning, ingefær og alle mulige heksedoktor-ting fra apoteket for patienterne i sygelejren.

- Jeg laver ikke andet end at kaste varme væsker i hovedet på mig selv. Du skulle se mig derhjemme, når jeg sidder med hovedet i dampbad, fortæller Morten Benjamin på 22, som kalder sig selv 'kongen af sygdom i feltet'.

Noget rigtig pis
Den eneste mand på Pernilles unge hold har bronkitis og lungebetændelse og har derfor fået alverdens medikamenter med fra vagtlægen.

- Jeg har jakken fyldt med penicillin, kunstig morfin og alverdens former for binyrebarkhormon, fortæller han.

- Det er noget rigtig pis. Jeg har ikke kunnet synge. Jeg forsøgte i går, men vi blev enige om at spare min stemme for ikke at ødelægge den.

Det er dog ikke kun deltagerne, der er ramt. Også Thomas Blachman skranter.

- Jeg ligger og vender og drejer mig og kan ikke sove. Jeg tror, at jeg har en eller anden form for feber.

- Jeg undgår tit læger, men det kunne da godt være, at jeg skulle gøre det. Ej, er det ikke lidt fimset at gå til lægen bare, fordi man er lidt snottet, siger den garvede dommer.

Sover i skiundertøj
De deltagere, der indtil videre har været så heldig at slippe udenom bacillerne, tager deres forhold for at være på toppen til fredag.

- Jeg fokuserer så meget på ikke at blive syg. Jeg fylder mig med citron- og ingefær-te. Og så sover vi med halstørklæde og går med tykke sokker, siger Phuong fra duoen Phuong & Rasmus.

- Jeg sover i skiundertøj lige nu, for det er jo koldt udenfor. Det er vigtigt at passe godt på sig selv lige nu, siger unge Ida.

1 af 2 Morten Benjamin kalder sig selv 'kongen af sygdom'. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Traditionen tro har 'X Factor'-deltagerne formået at smitte hinanden på kryds og tværs forud for fredagens premiere på DR1. (Foto: Mogens Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer