Kritik i danse-kulissen: Pinlige dommere

Nogle af nydanserne straffes for små fejl, mens andre slipper af sted med meget

Tommy Kenter og Marianne Eihilt leverede en flot præstation, men det gjorde dommerne ikke, mente mange efter showet. (Foto: Jan Unger)
Tommy Kenter og Marianne Eihilt leverede en flot præstation, men det gjorde dommerne ikke, mente mange efter showet. (Foto: Jan Unger)

Da lyset slukkedes i tv-kameraerne, og dansere, gæster og dansekyndige begyndte at mingle, blev det i aftes hurtigt klart, at der var stor vrede flere steder i 'Vild med dans'-studiet.

- Pinligt, lød det, mens folk rystede på hovedet.

- Vi er ikke bare skuffede. Vi er vrede, sagde flere dansere, som alle ønskede at være anonyme. Og kritikken var ikke mindst rettet mod Jens Werner og hans stunt med det lille efterårsblad, der pludselig dukkede op midt under bedømmelsen af Tommy Kenter og Marianne Eihilt.

LÆS OGSÅ: Fra Tommy Travolta til Tommy Tumling

Uprofessionelt
Alle understregede, at kritikken på ingen måde var rettet mod Tommy og Marianne, som afleverede en rumba med hele deres sjæl. Kritikken var alene rettet mod dommerne og deres håndtering af denne og flere andre danse, for ifølge vreden i kulissen strittede point-givningen i alle retninger.

- Det er uprofessionelt, når dommerne ikke bedømmer danserne ens, sagde flere.

- Sammenlignings-grundlaget for point-givning skal være det samme. Som det er nu, ser det ud til, at nogle straffes for selv små fejl, mens andre kan slippe af sted med meget, sagde andre.

LÆS OGSÅ: Dansedommere point-amok: Vi blev grebet af stemningen

Kig på udviklingen
Kritikken af dommerne kom fra både unge og gamle i kulissen, men overraskende nok ønskede den ellers så bramfrie Steen Lund ikke at kommentere kritikken. Han var bare glad for, at han og Kaya Brüel var gået videre.

Men andre dansere og dansekyndige var mere kontante.

- En dommer bør kigge på udviklingen hos en danser. Derfor er det skuffende, når det ikke sker, og noget af det, der skete ved dommerbordet, så meget planlagt ud. Der må simpelt hen ikke opstå tanker om, at der gælder forskellige regler for parrene, lød det.

Kun et minut
Dommer Anne Laxholm var uforstående over for kritikken.

- Vi ser måske ikke det samme. Og det er da nok rigtigt, at man kan se noget et sted og noget andet et andet sted. Vi har jo kun et minut til at danne os et indtryk.

- Jeg kan selvfølgelig ikke sige, hvad mine meddommere tænker, men vi prøver da at dømme ensartet, sagde hun og tilføjede:

- Hver gang, vi dømmer i 'Vild med dans', sker der en prioritering. Det er en opvejning af det billede, vi får, og af sværhedsgraden. I mange sammenhænge er det sværere at være nydanser-herre end nydanser-dame, og så kan man sige, at det i nogen grad beror på en mavefornemmelse.

LÆS OGSÅ: Personlighed er afgørende i 'Vild med dans'

1 af 2 Dansernes kritik var bl.a. rettet mod Jens Werner, der pludselig hev et lille efterårsblad op på bordet for at beskrive Tommy Kenters elegance. (Foto: ekstrabladet.tv)
2 af 2 Tommy Kenter og Marianne Eihilt leverede en flot præstation, men det gjorde dommerne ikke, mente mange efter showet. (Foto: Jan Unger)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen