Koppel: Maven bestemmer

Nikolaj Koppel har en god mavefornemmelse over det nye job på 'Aftenshowet'

Nikolaj Koppel: - Jobbet er en kæmpe-udfordring. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Nikolaj Koppel: - Jobbet er en kæmpe-udfordring. (Foto: Thomas Lekfeldt)
– Min mavefornemmelse er helt i orden, og hvis den ikke var det, ville jeg ikke have gjort det.

Sådan siger Tivolis musikchef, Nikolaj Koppel, der overraskende har fået nyt job.

Fra starten af det nye år toner han frem på skærmen som ny makker til de øvrige værter på DR’s ’Aftenshowet’, Louise Wolff, Puk Elgård og Mads Steffensen. Nikolaj Koppel afløser den barselsramte Sisse Fisker.

For den 40-årige, konservatorie-uddannede, klassiske pianist betyder det et farvel til det attraktive job som musikchef i Tivoli, som han har varetaget i fem år.

– I løbet af de seneste par år er jeg blevet tilbudt diverse nye job, men da har mavefornemmelsen ikke været i orden, og derfor har jeg sagt nej. Det var den så denne gang, bedyrer Nikolaj Koppel.

Talent-dommer
Ud over det forpligtende familie-navn gjorde han sig i foråret også bemærket som dommer i DR’s ’Talent 09’, og han lægger ikke skjul på, at denne program-serie har været med til at ’skubbe’ ham i retning af det nye job.

– Men der er alligevel et spring fra at være skrivebords-musikchef til at skulle lave direkte tv med mulighed for at lave bommerter for næsen af landets befolkning. Skræmmer det dig?

– Det bekymrer mig ikke. Jeg kommer jo fra en baggrund som udøvende musiker, hvor bommerter både findes og accepteres. Det handler om at have savsmuld i næsen samtidig med, at man som jeg også har en slags performer-gen.

Afskeden med Tivoli er han ikke lykkelig for, det har været en fantastisk arbejdsplads, forsikrer han, men tilbuddet fra Danmarks Radio var simpelt hen for fristende til, at han kunne afslå.

– Jobbet som tv-vært er en kæmpe udfordring og en mulighed for at prøve noget helt nyt, siger han.

– Er du typen, der synes, der skal noget nyt til efter fire-fem år i det samme job?

– Jeg kan godt se, at der tegner sig lidt af et mønster, men det er på ingen måde min karriere-plan. Det er bare sket på den måde. Jeg kan lige så godt sidde to år eller 10 år i mit næste job. Men at jeg skifter er vel også udtryk for, at jeg ikke har noget imod udfordringer, selv om de foregår på udebane. Tværtimod er det spændende sådan at blive kastet for løverne.

Helt ukendt med journalistikken er han dog ikke. I år 2000 bebudede han sin tilbagetrækning fra musikken for at blive journalist i stedet, og han var freelance-tilknyttet Information, inden han kom til magasinet Euroman, hvor han avancerede til redaktionschef efter et år som skrivende.

– Jeg følger med i de aktuelle begivenheder. Derfor føler jeg mig godt klædt på til tv-jobbet, fastslår Nikolaj Koppel, der er gift med grafisk designer Sille Koppel. Parret har to børn.

I løbet af de seneste par år er jeg blevet tilbudt diverse nye job
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere