Vi kan ikke love en happy ending

Succesforfatterne Peter Thorsboe og Mai Brostrøm er i USA, hvor ’Livvagterne’ er nomineret til en Emmy

Manuskriptforfatterparret Peter Thorsboe og Mai Brostrøm her knipset midt i New York City før uddelingen af Emmy-priserne, som danskerne er nomineret til. (Foto: Anthon Unger)
Manuskriptforfatterparret Peter Thorsboe og Mai Brostrøm her knipset midt i New York City før uddelingen af Emmy-priserne, som danskerne er nomineret til. (Foto: Anthon Unger)

NEW YORK (ekstrabladet.dk): – Vi kan ikke love en happy ending, men vi kan til gengæld garantere, at de sidste ti afsnit bliver rigtig spændende.

Tv-forfatterparret Peter Thorsboe og Mai Brostrøm havde netop lagt sidste hånd på næste sæson af ’Livvagterne’, inden turen gik til New York, hvor DR-serien er nomineret til den prestigefyldte Emmy-pris.

Mens forfatterne ikke kan røbe, hvilke strabadser livvagterne Jasmina, Jonas og Rasmus skal udsættes for i de kommende afsnit, bliver det til gengæld klart, at ’Livvagterne’ er en del af en krimi-trilogi med ’Rejseholdet’ og ’Ørnen’.

– Vi har fået samlet det, så det er tydeligt, at der er tale om en trilogi. Vi har lavet noget i det sidste afsnit, som får alle tre serier til at hænge sammen. Det er vores måde at sige farvel på, siger Mai Brostrøm.

– Det er 77 timers dramatik, som rundes af. Det har været et stort stykke arbejde. Det er vemodigt, at det nu er slut, tilføjer Peter Thorsboe.

Tredje Emmy-nominering
Det er tredje gang, at Thorsboe og Brostrøm er nomineret til en Emmy i kategorien ’Bedste dramaserie’, hvor de er oppe imod tv-produktioner fra hele verden. Parret er ikke meget for at tale om den internationale anerkendelse.

– Vi er nok bange for at miste sommerfuglestøvet. Men vi har ét dogme. Vi laver ikke research ved at se andre tv-serier. Vi vil gerne lave noget, som er vores helt eget, siger Mai Brostrøm.

Og opskriften virker. Parret vandt en Emmy med både ’Rejseholdet’ (2002) og ’Ørnen’ (2005). Nu håber de, at de kan gentage triumfen med ’Livvagterne’, som sidste sæson blev fulgt af 1,4 millioner danskere hver søndag aften. Emmy-prisen uddeles natten til tirsdag.

– Det er klart, vi gerne vil vinde. Jeg er nemlig en meget dårlig taber, tilstår Peter Thorsboe og smiler til Mai Brostrøm.

De sidste ti afsnit af ’Livvagterne’ bliver sendt på DR fra nytår og ti uger frem.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere