Gratis film på nettet

Efter få klik med musen kan du se ’No Country for Old Men’ på computeren

Hjemmesider på nettet tilbyder de nye biograffilm, og det koster den amerikanske filmbranche et tocifret milliardbeløb om året. foto: thomas lekfeldt
Hjemmesider på nettet tilbyder de nye biograffilm, og det koster den amerikanske filmbranche et tocifret milliardbeløb om året. foto: thomas lekfeldt

Det er blevet så nemt at se de nyeste film gratis på internettet, at enhver kan være med. Hvis man ejer en computer og en internetforbindelse, kan man se populære titler som ’No Country for Old Men’, ’Juno’ og ’Jumper’ blot ved at klikke et par gange med musen.

Der findes et utal af hjemmesider, som tilbyder de gratis film, og alle har et udvalg, som får Blockbuster til at minde om en dansk kaffehandler i rationeringstiden.

Umuligt at stoppe
En af de mest populære filmsider er www.surfthechannel.com, som ud over film byder på populære tv-serier som ’The Simpsons’ og ’Lost’. Man behøver ikke at downloade, men kan se filmene direkte over nettet. Det kaldes streaming.

Selv om det er et brud på filmselskabernes ophavsrettigheder, er det utrolig svært at stoppe den ulovlige streaming. Surfthechannel har eksempelvis ikke selv filmene liggende på deres hjemmeside, men linker videre til hovedsagelig kinesiske sider, som det er næsten umuligt for de amerikanske filmselskaber at sagsøge. Samtidig bliver brugerne beskyttet af en digital sløring, som gør det meget svært at opspore, hvem der går ind og ser de gratis film.

– Der bliver dog lagret en midlertidig fil på brugerens computer, og den kan sladre, siger it-advokat Martin von Haller Grønbæk til Ekstra Bladet.

Alene i 2005 kostede ulovlig online filmdeling den amerikanske filmbranche over 33 milliarder kroner. Endnu er ingen privatpersoner i Danmark blevet knaldet for streaming.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen