Dejan: Jeg kæmper for kærligheden

Dejan Cukic, der har det svært med kæresten og ekskonen i aftenens afsnit af ’Forestillinger’, mødte sit livs kærlighed, da han var 15

Dejan Cukic har som Marko ondt i kærligheden. Både i forhold til ekskonen (Pernilla August) og kæresten (Sonja Richter). (Foto: Henrik Ohsten Rasmussen/DR)
Dejan Cukic har som Marko ondt i kærligheden. Både i forhold til ekskonen (Pernilla August) og kæresten (Sonja Richter). (Foto: Henrik Ohsten Rasmussen/DR)
I glansrollen som teaterinstruktøren Marko i Per Flys tv-serie ’Forestillinger’ portrætterer Dejan Cukic, 40, en kunstner i krise, der har ondt i kærligheden – både i forhold til sin ekskone, sin datter og sin kæreste.

Privat er Dejan nærmest den diametrale modsætning. Den 40-årige skuespiller har været sammen med kæresten Carina Holm i 25 år. Sammen har de Sofia på 13.

– Marko er en ønskerolle for mig. Og det er dejligt befriende at spille i et miljø, man kender til hudløshed. Jeg har jo beskæftiget mig med teatrets verden i rigtig mange år, siger Dejan Cukic fra hotellet i Norge, hvor han netop nu er i fuld gang med optagelserne til actionfilmen ’Ulvenatten’ af Kjell Sundvall.

Ildsjæl med nuancer
Cukic er især glad for ’Forestillinger’, fordi Per Fly ikke på nogen måde romantiserer teatermiljøet.

– Det kunne jo sagtens være blevet en selvfed, højtravende skildring, men selv om Marko er en brændende ildsjæl, bliver han jo portrætteret uhyre varieret.

– Jeg prøver at give et realistisk billede af en mand, der rent ud sagt er på skideren både privat og kunstnerisk, siger Dejan.

Voldsomt temperament
– Er der nogle lighedstegn mellem dig og Marko?

– Marko er jo ekstremt kompromisløs. Han gør tingene på sin måde. Og han er ikke den store pædagog. Det er jeg heller ikke.

– Jeg er måske meget sød og flink, men en gang imellem står jeg også og råber og skriger, fordi tingene kommer lidt for tæt på.

– Jeg mener, det er vigtigt, at man også får et frirum til at vise sit temperament. Og jeg ved, at jeg er rimelig god til at undskylde for min opførsel, hvis jeg har haft en lille fliptur, siger den temperamentsfulde Dejan Cukic, der er født og opvokset i Montenegro i Serbien, indtil han som 11-årig kom til Danmark.

Dejans forældre tog allerede tidligt til Danmark som gæstearbejdere, mens han blev passet af sin farmor og sin elskede farbror hjemme i Montenegro. Han voksede op i en stor serbisk familie, hvor han nærmest fik ind med modermælken, hvor vigtigt det er med familiesammenhold.

– Familien betyder alt for mig. Derfor var det også virkelig hårdt at spille de scener, hvor Marko svigter sin datter Katrin – som f.eks. da han ikke møder op til ferniseringen på hendes fotoudstilling.

Børn skal bakkes op
– Min datter Sofia går meget op i dans, og jeg er da altid med til hendes afdansningsballer eller dansekonkurrencer, fortæller Dejan og tilføjer:

– Da jeg var en ung dreng i Danmark, spillede jeg meget fodbold, og jeg husker tydeligt den store glæde og varme, det gav, når mine forældre fulgte mine fodboldkampe fra sidelinjen og heppede på vores hold, uanset om vi vandt eller ej.

– Det er ekstremt vigtigt at bakke sine børn op, siger Dejan Cukic.

– Hvordan bevarer man kærligheden til den samme kvinde i 25 år?

– Jeg mødte min kæreste, da vi kun var 15 år, og på et tidspunkt tog jeg beslutningen om, at hun var den kvinde, som jeg ville dele resten af mit liv med.

– Vores forhold har også været turbulent ind imellem, og der har været hårde perioder. Men vi har overlevet, fordi vi hele tiden kæmper for vores kærlighed, siger Dejan om forholdet til sin kæreste, Carina Holm.

Carina har forretningen ’Mad’ på Nørrebrogade i København. Her sælger hun delikatesser hentet fra charcuterier i Spanien og Italien, hjemmelavede salater og spændende, krydrede gryderetter.

– Vores lejlighed ligger ikke så langt fra forretningen, så jeg går tit ned til min kone og får Danmarks bedste kop kaffe.

– Og så er jeg helt vild med de pølser og oste, som hun importerer fra Toscana-området i Italien.

En bølge af succes
– Næst efter min kæreste og min datter er mad det vigtigste i mit liv. Der findes ikke noget bedre end et godt stykke brød og en moden tomat om sommeren. Mere behøver jeg ikke for at blive glad, siger Dejan, der netop nu også kunstnerisk rider på en bølge af succes.

– Gennem de sidste par år har jeg fået utrolig mange spændende roller på teater og film. Og jeg har meget svært ved at sige nej.

– Men nu vil jeg snart holde fri i to måneder, og så skal både min kone og min datter forkæles.

Den serbiske dansker
– Du har boet i Danmark, siden du var 11 – føler du dig som dansker eller serber?

– Jeg betragter mig selv som pæredansk. Og jeg taler oven i købet mere korrekt dansk end de fleste danskere.

– Jeg er en vaskeægte Nørrebro-dreng, og det har jeg altid været, siger Dejan med en udpræget københavnsk dialekt og tilføjer:

– Når jeg nogle gange sidder og betragter gadens liv fra mine vinduer på Nørrebro eller sidder nede ved søerne på en bænk, så smelter jeg fuldstændig sammen med den danske muld.

– Og så kan jeg sgu godt se, at der ikke er så meget serber tilbage i mig. Men det er der jo så alligevel.

– Men jeg er jo også et produkt af min lykkelige barndom, hvor jeg legede i bjergene, svømmede i floderne og var på ulvejagt med min farbror.

– Når jeg besøger min mor, er jeg 100 procent serber, men når jeg er sammen med min kæreste og min datter er jeg 100 procent dansker.
1 af 3 - Jeg har meget svært ved at sige nej, når jeg får tilbudt en spændende rolle. Men nu vil jeg snart holde fri i to måneder, og så skal konen og datteren forkæles, siger Dejan Cukic. (Foto: Jens Dige)
2 af 3 - Jeg har meget svært ved at sige nej, når jeg får tilbudt en spændende rolle. Men nu vil jeg snart holde fri i to måneder, og så skal konen og datteren forkæles, siger Dejan Cukic. (Foto: Jens Dige)
3 af 3 Dejan Cukic har som Marko ondt i kærligheden. Både i forhold til ekskonen (Pernilla August) og kæresten (Sonja Richter). (Foto: Henrik Ohsten Rasmussen/DR)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen