TV 2 beskyldt for at manipulere med afstemning

Teknisk fejl forhindrede kritik af TV 2 i afstemning om ændret sms-afstemning i 'Vild med Dans'

Ekstra Bladets læsere var af den opfattelse, at TV 2, repræsenteret ved underholdningschef Gitte Madsen, kunne have fusket med afstemningen på tv2.dk. (Foto: Mogens Flindt)
Ekstra Bladets læsere var af den opfattelse, at TV 2, repræsenteret ved underholdningschef Gitte Madsen, kunne have fusket med afstemningen på tv2.dk. (Foto: Mogens Flindt)

Ekstra Bladets tip-postkasse har været rødglødende, siden TV 2 i aftes uden forudgående varsel ændrede sms-koderne for de resterende par i 'Vild med Dans'.

Se også: Nationen amok over TV 2-svinestreg

Det var læsernes opfattelse, at ændringen alene havde det formål at få sparket den populære fodboldhelt, Allan Simonsen, ud af programmet.

På tv2.dk er ændringen og reaktionerne på denne heller ikke gået ubemærket hen, og lørdag formiddag lagde tv2.dk en artikel ud med overskriften 'Debatten raser om Vild med Dans'.

Se også: Poul Madsen om Allan-skandalen: Jeg kan ikke mindes større selvmål

Artiklen var ledsaget af en afstemning med følgende spørgsmål: Hvad mener du om, at TV 2 ændrede på sms-koderne før fredagens Vild med Dans?

Svarmulighederne var som følger:

1. Jeg synes, det var et super træk af TV 2.

2. Jeg synes, det var et rigtig skidt træk af TV 2.

3. Jeg har ingen mening om dette.

Denne afstemning på tv2.dk fik nærmest Ekstra Bladets tip-postkasse til at nedsmelte, fordi afstemningen var ramt af fejl, så det ikke blev registreret, hvis man stemte på svarmulighed 2, 'Jeg synes, det var et rigtig skidt træk af TV 2'.

Se også: Kendte raser over TV 2-skandale

Det så ifølge læserne ud som om, at TV 2 var ude på at manipulere med afstemningen, så det fremstod som om, at alle brugere enten var helt tilfredse med eller ligeglade med TV 2's ændring af sms-koderne.

Se også: TV 2 totalt til grin på nettet

Således var fordelingen efter små 3.000 afgivne stemmer en andel på 91 % til svarmuligheden 'Jeg synes, det var et super træk af TV 2' og ni % til svarmuligheden 'Jeg har ingen mening om dette'.

Ingen stemmer var registreret på den negative svarmulighed, 'Jeg synes, det var et rigtig skidt træk af TV 2'.

Sådan så afstemningen på tv2.dk ud, inden den blev pillet af.
Sådan så afstemningen på tv2.dk ud, inden den blev pillet af.

Afstemningen er nu pillet af sitet, og redaktionschef på tv2.dk, Dorthe Duvander Carlsen, forklarer, at afstemningen var ramt af en teknisk fejl.

- Der er sket en teknisk fejl, så der kun blev registreret svar for svarmulighed 1 og 3. Samtidig skete der det, at alle stemmer på svarmulighed 2 blev lagt til stemmerne på svarmulighed 1, siger Dorthe Duvander Carlsen til Ekstra Bladet.

Se også: Danseekspert om SMS-chikane: Falliterklæring for TV2

Det vil sige, at alle stemmer på 'Jeg synes, det var et rigtig skidt træk af TV 2', som var negativt for TV 2, blev registreret under det positive svar, 'Jeg synes, det var et super træk af TV 2'.

- Vi er kede af det og beklager, og vi har nu pillet afstemningen af og håber, at vores teknikere kan få løst problemet. Vi vil så lægge en ny nulstillet afstemning på med alle svarmulighederne, siger Dorthe Duvander Carlsen til Ekstra Bladet.

- Og kan du garantere mig, at det ikke er TV 2's underholdningschef, Gitte Madsen, der har haft en finger med i spillet og fiflet med afstemningen?

- Ja, det kan jeg. Det her har alene med tv2.dk at gøre, siger Dorthe Duvander Carlsen til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere