TV2 udbetaler 200.000 kroner efter quiz-skandale

DR-programmet 'Detektor' har afsløret graverende fejl i søndagsquizzen 'Pengene på bordet' og nu får brødrepar udbetalt gevinsten

Brødrene Carl-Erik- og Carl-Christian Riestra får nu udbetalt deres ellers tabte gevinst på 200.000 kroner. (Foto: Lærke Rasmussen/TV2).
Brødrene Carl-Erik- og Carl-Christian Riestra får nu udbetalt deres ellers tabte gevinst på 200.000 kroner. (Foto: Lærke Rasmussen/TV2).

Der var 200.000 kroner på spil, da brødrene Carl-Erik- og Carl-Christian Riestra, søndag d. 27. oktober, i bedste sendetid, skulle svare på sidste og afgørende spørgsmål i TV2-quizzen ’Pengene på bordet’.

– Nyudklækkede studenter eller nydøbte børn. Hvad var der flest af i 2012? lød spørgsmålet fra værten Claus Elming, hvorefter brødrene valgte, at satse skillingerne på studenterne.

– Der er mange flere, der bliver døbt på en årgang, end der bliver studenter. 47.000 bliver døbt, mens 41.000 bliver studenter, lød meldingen fra Elming, til brødrenes store skuffelse og de måtte gå tomhændet hjem.

Men nu er lykken for quiz-deltagerne vendt.

I torsdagens udgave af DR-programmet ’Detektor’, der sendes på P1 klokken 15.03 og på DR2 klokken 21.00, afslører man, at brødrenes svar formentlig var helt korrekt, og TV2 har nu besluttet at udbetale gevinsten på 200.000 kroner.

Se også: Claus Elming i tv-dilemma

- Der er lavet en fejl. Vi kan se når vi går helt ned i tallene og havner i materien, så lander vi i et gråzoneområde med en statistisk usikkerhed. Vi er blevet enige internt, og med TV2, om at den usikkerhed selvfølgelig skal komme vores søde deltagere Carl og Carl til gode. Derfor har vi besluttet, at udbetale de 200.000 kroner som de tabte på det sidste spørgsmål, fortæller programchef Mette Nissen, fra produktionselskabet Endemol, der producerer 'Pengene på bordet' for TV2.

Har i ikke styr på svarene i 'Pengene på bordet'?

- Vi er selvfølgelig altid meget grundige. Vi har spørgsmålsfolk ansat, som er meget erfarne og har skrevet spørgsmål til quiz-programmer i mange år. Men fejl kan jo begås, når mennesker er involveret. Nu strammer vi endnu mere op på kontrollen. Jeg håber bestemt ikke, at vi har begået andre fejl end denne, udtaler Mette Nissen.

I 'Detektor' afslører man, at der ikke er statistisk grundlang for at fastslå, at antallet af døbte børn i 2012 overstiger antallet af nyudklækkede studenter. Rent faktisk er der slet ikke lavet en udregning for, hvor mange børn der er døbt, når man skærer antallet af døbte voksne ud af ligningen. Selv om 'Detektor' har haft fat i både Kirkeministeriet og de ti stifter i Danmark, er man stadig ikke nået frem til et sikkert tal. Men alt tyder på, at brødrene svarede korrekt.

Claus Elming er vært for TV2's 'Pengene på bordet'. (Foto: Thomas Sjørup).
Claus Elming er vært for TV2's 'Pengene på bordet'. (Foto: Thomas Sjørup).

- Det er bare så fedt. Vi havde slet ikke forestillet os at det ville gå sådan. Pengene skal gå til en ny sejlbåd. Vi stødte på grund og ødelagde den gamle i sommer. Vi skal også betale gammel gæld ud og holde en fest for vores nærmeste venner, fortæller 30-årige Carl-Erik Riestra til Ekstra Bladet.

Brødrene havde ikke selv i første omgang opdaget, at der var stor usikkerhed om det rigtige svar:

- Jeg studsede over spørgsmålet, da Claus Elming stillede det, men slog det så hen. Vi stolede blindt på, at TV2 og Endemol havde styr på fakta. Det var først efter programmet var blevet sendt, at vi blev kontaktet af en pige, der skrev til os, at det ikke så helt rigtigt ud.

Carl-Erik Riestra tjener til dagen og vejen som rockmusiker i bandet 'Ginger Ninja', mens hans 24-årige bror, Carl-Christian, ernærer sig som skuespiller og for tiden spiller med i 'Skammerens Datter 2' på Østre Gasværk.

Se mere i torsdagens udgave af DR-programmet ’Detektor’, der sendes på P1 klokken 15.03 og på DR2 klokken 21.00.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere