Kanal 4 viser døende pige på skærmen

I bedste sendetid blev den kun 1,5 år gamle Nabila genoplivet seks gange i programmet 'Børn på hospitalet'

Det er nogle dramatiske situationer, der er i programmet 'Børn på hospitalet'. (Billedet viser ikke det døende barn, men er et arkivfoto fra fra programmet. Foto: SBS Media)
Det er nogle dramatiske situationer, der er i programmet 'Børn på hospitalet'. (Billedet viser ikke det døende barn, men er et arkivfoto fra fra programmet. Foto: SBS Media)

Det gik tæt på, da Kanal 4's program 'Børn på hospitalet' rullede over skærmen i tirsdags. Programmet følger børn, der enten besøger Nordsjællands skadestue eller er indlagt, og i tirsdags fulgte kameraene den kun 1,5 år gamle Nabila, der havde været småsyg i en periode.

Den lille pige var dog langt mere syg end først antaget, og i løbet af programmet bliver hun genoplivet seks gange for rullende kameraer. Pigen bliver senere i udsendelsen flyttet til Rigshospitalet, men hvad der derefter sker med den lille pige, fortæller programmet ikke. Men efter en hidsig debat de sidste par dage, har Nordsjællands Sygehus og Nabilas forældre valgt at stå frem.

- Desværre var pigens hjerte så sygt, så hun ikke kunne overleve, og hun sov stille ind den efterfølgende dag, siger Jesper Andersen, der er ledende overlæge på Nordsjællands Hospitals Børne- og Ungeafdeling til Ekstra Bladet.

Genoplivet i bedste sendetid

Det er i bedste sendetid, hvor mange forældre sidder og ser programmet med deres børn, at en overlæge går ind og fortæller forældreparret til Nabila, at deres datter højst sandsynligt ikke overlever og forbereder dem på, at de skal sige farvel. Men det ser SBS ikke noget forkert i.

- Det, vi viser, er det arbejde, der foregår på hospitaler. Og det er dramatisk nogle gange, og jeg kan sagtens forstå, at folk sidder og tænker, at det er voldsomt, men det er præmissen, når man skal følge personalet på arbejdet, siger Jesper Jürgensen, der samtidig udtrykker, at grunden til, at de ikke viste, hvad der efterfølgende skete med den lille pige, var, at de havde tavshedspligt, og det ikke var en del af programkonceptet.

Informationschefen fortæller, at de har haft flere overvejelser omkring den lille Nabilas skæbne og deltagelse i programmet. Men det er efter forældrenes eget ønske, at hændelsesforløbet er taget med og den lille pige ikke er sløret, skriver de på deres facebookside.

Men selvom det var voldsomt at se den 1,5 år gamle Nabila kæmpe for livet, så har det ikke fået SBS til at ændre præmissen for programmet.

- Vi bliver jo hele tiden klogere også på de henvendelser, vi får. Vi overvejer det på samme måde ligesom alle andre tv-stationer, men vi står ved vores præmis. Det er selvfølgelig ulykkeligt, at hun dør, men det er ikke noget, der ligger på vores bord, siger Jesper Jürgensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere