DR-boss gemmer sig for kritiker

DR vil ikke medvirke i Presselogen på TV2 News omkring deres fejlagtige exitprognoser, hvis en tidligere ansat er med i debatten, lyder det fra kritiker

Ulrik Haagerup vil ikke debattere mod tidligere DR-ansat. (Foto: Mik Eskestad/Polfoto)
Ulrik Haagerup vil ikke debattere mod tidligere DR-ansat. (Foto: Mik Eskestad/Polfoto)

- Haagerup har fortrudt og nu nægter at møde op, hvis jeg kommer.

Sådan skriver den tidligere DR-journalist Per Bjerre på sin Facebook-profil omkring, at DRs Nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, har stillet et ultimatum overfor Presselogen, at han ikke vil deltage i programmet søndag, hvis Per Bjerre er med i debatten.

Svært valg
Hos Presselogen føler man ikke, at man er bukket under for Ulrik Haagerups ultimatum, men er stået med en klassisk redaktionel beslutning.

- Vi har stået i valget mellem at skulle diskutere DRs meget kritiserede exitprognose uden DR’s medvirken - eller diskutere Per Bjerres kritik uden Per Bjerres tilstedeværelse, siger redaktør for Presselogen på TV2 News, Dorte Lind, til Ekstra Bladet og uddyber:

- Og der har vi ikke været i tvivl om, at det var mest væsentligt at DR var repræsenteret i panelet. Alternativet ville være en Presseloge, hvor vi ikke kunne gøre meget andet end at gentage den kritik, der allerede har været fremsat og fyldigt omtalt.

Presset Nyhedsdirektør
Den tidligere DR-journalist kan godt forstå den redaktionelle beslutning, men mener, det er en mærkelig udmelding fra DR-direktøren:

- Jeg er ikke sur på Presselogen, da jeg godt kan forstå, at det er vigtigt at have en fra DR med. Men han (Ulrik Haagerup, red.) burde turde stille op til debat mod mig, når han er direktør i DR. Så farlig er jeg nemlig heller ikke.

- Men jeg tænker, det er fordi, han er nervøs og presset, da vi ellers godt kan tale sammen, siger Per Bjerre, der er pressechef for Folkekirkens Nødhjælp, til Ekstra Bladet.

Kritikken kommer med
Dorte Lind er heller ikke i tvivl omkring, at det er den rigtige beslutning, der er blevet truffet. Og hun forsikrer, at Ulrik Haagerup stadig vil blive præsenteret for Per Bjerres kritik:

- Vi har truffet den journalistiske beslutning, som, vi mener, er bedst for programmet – og som tjener seerne bedst.

- Vi havde gerne set, at både Ulrik Haagerup og Per Bjerre var med i den direkte udsendelse. Det kunne ikke lade sig gøre, men det betyder ikke, at den kritik, som Per Bjerre har fremsat, udgår af programmet, lyder det fra Presselogens redaktør.

Ulrik Haagerup forklarer her, hvorfor han vil ikke debattere med sin tidligere medarbejder på live-tv.

- Jeg svarer meget gerne på kritik og spørgsmål. Men mit principielle synspunkt er, at det er forkert at arbejdsgiver og en medarbejder, som har forladt virksomheden, diskuterer på live-tv, da det kan udvikle sig til at blive en personalesag. Nu kan jeg så forstå, at Per Bjerre har skrevet til DRs øverste ledelse, og det afventer jeg med sindsro. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer, siger Ulrik Haagerup til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere