Sådan går det Dennis fra Luksusfælden

Dennis arbejder hårdt på at få økonomi og familieliv til at hænge sammen

Dennis og Anja er blevet forældre, siden de deltog i 'Luksusfælden', men Dennis ser kun sin nyfødte datter i weekenden, fordi han arbejder ude i hverdagene for at betale sin gæld af. (Foto: TV 3)
Dennis og Anja er blevet forældre, siden de deltog i 'Luksusfælden', men Dennis ser kun sin nyfødte datter i weekenden, fordi han arbejder ude i hverdagene for at betale sin gæld af. (Foto: TV 3)


Se også: Sådan går det Lone fra LuksusfældenSe også: Sådan går det Kenneth fra Luksusfælden

29-årige Dennis fra Vinderup i Vestjylland havde ikke åbnet en rudekuvert hele sit voksne liv og betalte ikke sine regninger, da 'Luksusfældens' eksperter var på besøg hos ham og den fem år yngre kæreste, Anja, i sensommeren.

Dennis har efter flere års arbejdsløshed endelig fået job som montør, og nu er det sidste chance for at få styr på økonomien, inden han skal være far. Kæresten Anja, der har en sund økonomi, må indse, at Dennis' tidligere økonomiske problemer i høj grad kommer til at påvirke hendes økonomi. (Foto: TV3) TV TV: Luksusfælden: Har ikke åbnet rudekuverter i 10 år

Anja havde meldt parret til programmet, fordi hun ville have styr på pengene, inden parrets første barn var sat til at ankomme i oktober.

- Anja har stillet mig stolen for døren, ellers er det slut, fortalte Dennis i programmet.

Virkeligheden så anderledes ud
Da eksperterne forlod huset i Vinderup havde Dennis fået ryddet op i økonomien, budgettet var lagt, og parret ville være gældfri om godt fire år. Men allerede da Ekstra Bladet talte med Dennis i september, så virkeligheden anderledes ud.

- Det er ikke, som man ser i fjernsynet. Jeg havde forestillet mig, det hele var i orden, når eksperterne tog afsted, men det var det jo ikke, fortalte Dennis til Ekstra Bladet.

Dennis mente dog dengang og fastholder i dag, at eksperterne har lagt et alt for optimistisk budget.

Alt går til regninger
- De havde regnet ud, at jeg skulle have 14.500 kroner udbetalt, men jeg har haft små 30.000 udbetalt, og alligevel har jeg ikke haft en krone til mig selv. Alt er gået til regninger, siger Dennis i dag til Ekstra Bladet.

Grunden til at Dennis tjener så meget mere er, at han altid arbejder og ligger ude som montør. Og det er hårdt for den nybagte far.

- Jeg kommer sent hjem fredag aften og bliver hentet igen mandag morgen, så Anja står meget alene med vores datter, Isabella. Og den lille har haft kolik, så det er hårdt, når ingen kan tage over for Anja.

- Men omvendt hvis jeg ikke ligger ude, så har jeg ikke råd til at betale regningerne og gælden. Jeg kan ikke få det til at løbe rundt, hvis jeg har et almindeligt job på en fabrik eller lignende, siger Dennis, der også skal arbejde i julen.

Ikke haft råd til julegaver
- Jeg har ikke købt en eneste julegave endnu, for jeg har ikke haft råd til det, men i dag har jeg faktisk fået udbetaling for søndag- og helligdage, så nu kan jeg købe lidt, siger Dennis, der var utilfreds med, at 'Luksusfælden' efter hans mening lavede flere fejl i programmet.

- Jeg havde håbet på, de havde lagt et budget, der kunne holde, siger Dennis. (Foto: TV3) TV Dennis har fortrudt: Luksusfælden lavede mange fejl

- De havde regnet ud, at Anja ville få 11.000 kroner udbetalt i barselsdagpenge, når Isabella er seks måneder, men hun får kun 7.000 udbetalt, så vi mangler 4.000 kroner. Anja bliver derfor nødt til at arbejde tidligere, end vi havde planlagt, siger Dennis, der ikke har optaget nye lån, siden Ekstra Bladet talte med ham sidst men alligevel ikke kan holde 'Luksusfældens' beregninger om at være gældfri om fire et halvt år.

- Det kan ikke lade sig gøre, siger Dennis.En stor del af Dennis' gæld og manglende indkomst stammer fra, at han sammenlagt har siddet i fængsel i to et halvt år. - Inden programmet blev optaget, lovede TV 3 højt og helligt, at programmet ikke skulle handle om, at jeg har siddet i fængsel. Og så lige pludselig skulle vi ned i fængslet og filmes, og hele programmet handlede kun om, jeg har siddet inde, fortalte Dennis i september. (Foto: TV3)
En stor del af Dennis' gæld og manglende indkomst stammer fra, at han sammenlagt har siddet i fængsel i to et halvt år. - Inden programmet blev optaget, lovede TV 3 højt og helligt, at programmet ikke skulle handle om, at jeg har siddet i fængsel. Og så lige pludselig skulle vi ned i fængslet og filmes, og hele programmet handlede kun om, jeg har siddet inde, fortalte Dennis i september. (Foto: TV3)


1 af 3 Da 'Luksusfælden' rullede over skærmen i september var Dennis sur over, hvordan programmet er skruet sammen. En stor del af hans gæld og manglende indkomst stammer fra, at han sammenlagt har siddet i fængsel i to et halvt år, og ifølge Dennis havde TV 3 lovet, at programmet ikke skulle handle om det. Men alligevel blev parret filmet i fængslet. (Foto: TV3)
2 af 3 'Luksusfældens' eksperter Sara Kaae og Thomas Sander var bestyrtede over, at Dennis ikke havde åbnet en rudekuvert i 10 år, og deres opgave var at lave afdragsordninger med SKAT og alle hans andre kreditorer, så de kunne barbere hans gæld på små 400.000 kroner ned. Resultatet var, at SKAT undlod at trække en stor procentdel af Dennis' løn, og eksperterne fik forhandlet sig frem til en ordning hos de andre kreditorer. En samlet besparelse på 160.000 kroner. Dennis mente dog dengang og fastholder i dag, at eksperterne har lagt et alt for optimistisk budget i TV3-programmet. (Foto: Heidi Maxmiling/TV 3)
3 af 3 Dennis og Anja er blevet forældre, siden de deltog i 'Luksusfælden', men Dennis ser kun sin nyfødte datter i weekenden, fordi han arbejder ude i hverdagene for at betale sin gæld af. (Foto: TV 3)
0 kommentarer
Vis kommentarer