Jonas fra 'Gift ved første blik': Det har været hårdt

Det har været et hårdt år for 27-årige Jonas Thrane, der deltog i DR-programmet ’Gift ved første blik’, som blev sendt i sommer

- De sidste syv måneder har været nogle af de hårdeste og mest lærerige i mit liv, siger han, da Ekstra Bladet møder ham op til jul.

- Jeg er ikke helt ovenpå endnu, men jeg er ved at være der, siger han ærligt og hentyder til, at hans TV-ægteskab med Lykke ikke endte lykkeligt til deres dages ende.

Se også: Sådan gik det Lykke og Jonas fra 'Gift ved første blik'

Efter programmet var slut prøvede parret ellers at få deres forhold til at fungere, men det endte med at de gik fra hinanden med et brag.

- Vi sluttede desværre vores forhold med et kæmpe skænderi. I ugerne op til bruddet havde vi også begge sagt ting, som var svære at tilgive og tage tilbage. Det var virkelig hårdt, da jeg jo var meget glad for hende.

Tilbud om dates
Dog fortryder Jonas Thrane ikke, at han deltog i programmet, da han synes, at det at finde kærligheden er et vigtigt debat-emne. Og så har TV-projektet ført en masse gode oplevelser med sig også.

- Min Facebook-indbakke har været tæt på at eksplodere - med tilbud om alt fra ægteskab, kaffedates - og til en 70-årig dame, der bare ville skrive, at hun havde medlidenhed med mig. Og så er det da sjovt, at man stadig bliver genkendt, når man er i byen eller går rundt på gaden. Det hele har været positiv opmærksomhed.

- Du var single i lang tid før programmet. Er det blevet nemmere for dig at komme i kontakt med pigerne?

- Ja, men på en mærkelig måde. Der var jo ikke mange henvendelser før programmet, så det kan godt føles lidt kunstigt til tider. Og så er det først indenfor den seneste tid, jeg har haft overskud til at gøre noget ved det. Jeg har været på nogle dates og har mødt nogle søde piger. Men jeg kan godt mærke, at jeg lige skal lære at manøvrere rundt i der dating-halløj og lige finde mig selv.

- Hvordan?

- Jeg skal lære, at alting ikke behøver at gå så hurtigt. I programmet blev jeg jo gift, var på bryllupsrejse og flyttede sammen med en kæreste på en måned. Så jeg skal lige lære, at man ikke behøver at udtrykke følelser og kærlighed, før man er sikker på, at det er opstået fra begge parter. Det skræmmer vist mere, end det gavner.

- Er du blevet bange for at vise dine følelser?

- Jeg kan i hvert fald mærke, at jeg skal lære at bygge lysten til at have dem op igen på en fornuftig måde. Jeg lukkede jo Lykke helt ind i mit hjerte - og til alt det vigtigste i mit liv. Og jeg er stadig ked af, at vi var igennem så meget sammen - og så endte som uvenner.

Overvejelser for 2014
'Bonderøven' som Jonas Thrane kalder sig selv glæder sig meget til at holde jul hjemme hos forældrene i Jylland.

- Det bliver godt at komme hjem og slappe af og få lidt tid til at tænke over, alt det som er sket i år. Og hvad der skal ske næste år. Dog skal jeg også læse til eksamen, så ren afslapning bliver det ikke.

Jonas Thrane læser til maskinmester i Lyngby, og ved ikke om han skal fortsætte uddannelsen i København, Jylland, eller tage imod et jobtilbud, han har fået i Canada.

- Da alt det her med Lykke skete, mistede jeg fuldstændig lysten til at være i København. Så det fik mig til at overveje, hvordan jeg kunne komme væk herfra. Men jeg tror nu det ender med, at jeg bliver. For det nytter jo heller ikke at flygte fra problemerne.

- Og så er der jo flere kønne piger at vælge imellem her i byen?

- Ja, det er sandt, men dog ikke altafgørende. Og mon ikke det nok skal lykkes at finde kærligheden en dag. Jeg bliver i hvert fald mere og mere klar til det.

0 kommentarer
Vis kommentarer