Så du 7.9.13?: Her er hele historien om Annika og Emil

Parret fra Sydhavnen mødte hinanden i fængslet, blev clean og fik et barn

Annika og Emil mødte hinanden i fængslet. Nu har de indvilliget i at lade DR følge dem i deres liv efter deres bryllup. Foto: Jan Unger
Annika og Emil mødte hinanden i fængslet. Nu har de indvilliget i at lade DR følge dem i deres liv efter deres bryllup. Foto: Jan Unger

De sidder helt tæt i sofaen, som om bare fem sekunder uden hinandens nærvær ville føles som en kropsdel, der blev hugget af. De kysser konstant – også på datteren Chili, der tusser rundt og leger. Og så har Annika Sills og Emil Beck Nielsen for nylig fået tatoveret hinandens navne på halsen efterfulgt af datoen for deres bryllup – d. 7.9.13.

Parret, der begge er 33 år, har indvilget i at lade DRs seere følge med i deres liv op til og efter brylluppet i dokumentarserien af samme navn.

Her følger DR fem forskellige par over en årrække fra det øjeblik, hvor de siger 'ja' til at leve sammen i lyst og nød. Første afsnit blev sendt her til aften.

- Vi vil gerne markere en helt ny periode i vores liv. Og så vil vi gerne fortælle vores historie med det formål, at nogen måske kan bruge den til noget, siger Emil Bech Nielsen til Ekstra Bladet, da vi besøger parret i deres lille lejlighed i Sydhavnen et par dage før programmet har fået premiere.

- Og vi er helt klar over, at enten vil folk hade os, eller også vil de elske os. Men det er ikke noget, der bekymrer mig. Jeg har prøvet det, der var meget værre, tilføjer Annika Sills.

Hård barndom
Og det er vist mildt sagt.

Annika Sills var ikke just et ønskebarn og kom kun til verden fordi hendes storebror ikke ville acceptere, at forældrene fik en abort. Hun var kun otte år, da hun begyndte at ryge cigaretter – og 12 da smøgerne blev skiftet ud med hash. Flere år efter skulle hashmisbruget udvikle sig til et årelangt misbrug af hårdere stoffer – især kokain.

Som barn havde Annika det svært i skolen, sloges med drengene og svarede lærerne igen.

- Jeg var det man kaldte en rigtig ’lorteunge’, der aldrig kunne sidde stille. Men i stedet for at finde ud af, hvorfor jeg var så hyperaktiv, så fik jeg bare konstant at vide, at jeg var for meget. Jeg har en storesøster, der er to år ældre, som var sød og dygtig, så jeg følte altid, at jeg var forkert i forhold til hende.

Annika fik først stillet diagnosen ADHD, da hun var 27, hvilket satte en masse ting på plads.

- Man kan jo ikke lave tingene om, og hvis jeg havde været mere almindelig, var jeg jo nok vokset op som en kedelig nussetriller, lyder det.

- Den er god med dig skat, Det ville aldrig nogensinde ske, bryder Emil ind.

Annika Sills misbrug og salg af narko gav hende i 2010 en dom på to år og seks måneder, som skulle afsones i Statsfængslet Møgelkær.

Kriminel og stofmisbruger
Emil Bech Nielsen voksede op i henholdsvis Roskilde og Sydhavnen og allerede som syv-årig startede han med at stjæle legetøj fra BR, for at sælge det videre til kammeraterne. Faderen, der var alkoholiker, forlod moderen, da Emil var fem. Han voksede op som en rod og blev smidt ud af flere skoler. Til sidst blev han sendt på kostskole, hvor den kriminelle karriere for alvor begyndte.

- Jeg synes selv, jeg havde en udmærket barndom, og jeg er aldrig blevet slået eller noget. Min mor gjorde virkelig, hvad hun kunne, men vi havde aldrig nogen penge. Så det var nok lysten til hurtige penge og spændingen, der gjorde, at jeg blev kriminel og misbruger af kokain. Jeg kan kun bebrejde mig selv for mine dumme valg, siger han.

De dumme valg bragte i sidste ende Emil til Statsfængslet Møgelkær, hvor han fik en dom på et år for hashsmugling.

- Lige da jeg blev anholdt i Norge og kom ind at sidde, var det eneste jeg tænkte på, at når jeg kom ud, skulle jeg tage en masse stoffer igen. Kokainen havde totalt overtaget mit liv, siger han.

Mødet
Men sådan kom det ikke til at gå. For pludselig en dag kom en høj, rødhåret og meget veltrænet kvinde gående forbi ham, da han sad og slappede af på en bænk.

- Jeg tænkte, hvis hun vender sig om, gør jeg noget ved det. Og det gjorde hun. Så jeg inviterede hende på en gåtur i skoven, siger Emil.

- Jeg vidste med det samme, at han skulle være min mand. Han var bare fantastisk charmerende, siger Annika – og kysser ham igen.

Der blev flirtet en del på den tur i skoven. Men Annika fortalte også Emil, at hun havde været ved at dø på grund af stoffer, og hun på to uger havde gjort sig selv clean med hjælp fra to af fængslets afdelingsledere.

- Jan og Ole hjalp mig gennem de to værste og sværeste uger i mit liv, og jeg lovede dem, at jeg aldrig mere vil røre stoffer. Og det har jeg holdt. Jeg kunne og ville simpelthen ikke mere. Det var sidste chance – også hvis jeg ville se mine to piger igen.

Annika Sills døtre Rosa og Elisa er i dag 11 og 14 år gamle. De bor hos Annikas bror i Viborg.

- De havde ikke et godt liv hos mig, dengang de var små. Jeg havde store problemer med min eksmand og var helt ude i tovene på stoffer. Så jeg bad min bror og svigerinde om at tage sig af dem, da pigerne var seks og fire år gamle. Det er på en gang det værste og bedste, jeg nogensinde har gjort. Men når jeg ser dem i dag, ved jeg, at de har fået en meget bedre start på livet, end det jeg kunne tilbyde dem dengang. Og jeg er min bror evigt taknemmelig for, at han har kunnet rumme det. Og jeg har et fantastisk forhold til pigerne i dag. Selvom jeg selvfølgelig savner dem konstant.

- Men har du ikke overskud til at have dem boende hos dig nu?

- Det kan godt være, at jeg har det. Men jeg vil ikke rive dem væk fra hele den trygge tilværelse, som de er vokset op med, og som er sund for dem. Men jeg ser dem hver tredje weekend og har dem i ferierne – og det elsker jeg.

Gravid efter tre uger
På trods af reglerne i fængslet om, at mandlige og kvindelige indsatte ikke må være sammen, så fik det nyforelskede par altid fundet en løsning, så de kunne se hinanden.

- Haha. Vi var meget kreative på det tidspunkt. Vi var jo helt vilde med hinanden og kunne slet ikke holde ud at være adskilt. Så vi sneg os ind til hinanden i solariet, eller mødtes i kirken og på fodboldbanen. I den periode besluttede jeg også, at jeg aldrig ville røre stoffer igen. For dette var så meget bedre. Det var jo ægte, siger Emil.

Efter tre uger blev Annika gravid. Parret var jublende lykkelige, men skulle lige igennem et forløb med Aalborg kommune, før de helt kunne overgive sig til glæden over at skulle have et barn sammen.

- Det var jo ikke de bedste papirer, vi havde, kan man roligt sige. Og jeg ville måske også have haft lidt svært at tro på, at man kunne forandre sig så hurtigt og så radikalt, som vi gjorde, siger Annika Sills, der fødte, mens hun stadig var indsat.

Efter tre måneder under konstant overvågning på Bisgaard familiecenter kunne Annika og Emil tage datteren Chili med hjem.

- Det var den fedeste følelse. Vi havde bevist, at vi kunne tage os af hende, og at vi havde styr på os selv og hinanden, siger Annika.

I dag – næsten tre år efter, er der fuld gang i fremtidsplanerne og drømmene for parret. Emil har lige åbnet en tattooshop på Frederiksberg og Annika er i fuld gang med Sosu-uddannelsen.

- Det hele kan kun gå fremad nu. Vi har været igennem så meget og er kommet ud på en anden side. Det håber vi kan være en inspiration for andre, der har været i en lignende situation, lyder det fra Emil Bech Nielsen.

1 af 2 Foto: Jan Unger
2 af 2 Annika og Emil mødte hinanden i fængslet. Nu har de indvilliget i at lade DR følge dem i deres liv efter deres bryllup. Foto: Jan Unger
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen