Arvingerne: Vil Lise nogensinde tilgive John

Noget tyder på, at Signe er ved at være upopoulær og derfor får brug for sin mor

En gang var John og Lise glade sammen. Jens Jørn Spottag og Anette Katzmann. Foto: Jonas Olufson
En gang var John og Lise glade sammen. Jens Jørn Spottag og Anette Katzmann. Foto: Jonas Olufson

'Arvingernes' manuskriptforfatter valgte i afsnit otte at køre et parforholdstema med lange fangarme ud til afsnit ni og ti. Kan Gro holde på sin Robert? Kan Frederik klare, at Solveig har knaldet med Emil? Og hvad med de søde børn? Den lille farsyge dreng og hans teenageskrigeskinke-søster, der er stor nok til at drikke vin og gå med make up, men for lille til at fatte, at forældrene er i krise og derfor partout må skabe krig og afsløre sin mors og sin onkels ulykkelige fuldeknald.Anette Katzman. Foto: DR
Anette Katzman. Foto: DR
Se også: Arvingerne: Tid til beskidte tricks

Og så til sidst Lise og John. Ingen tror vel for alvor på, at det er slut for altid?

Se også: Katastroferne vælter ind over Arvingerne

- Lise er rystet, fordi det går ud over hendes fantasi, hvad det er, John har lavet bag hendes ryg. Johns handlinger er blevet til katastrofer, da de på denne måde er kommer frem i det klare dagslys. Og det kræver tid og reflektioner at konsumere, fortæller Anette Katzmann om sin figur.

Se også: Arvingernes førsteelsker vild med Trine

Meget er på spil, og den demonterede håndboldklovn bliver demonstrativt parkeret på fortovet uden for hallen. En handling, der gør, at Katzmann kan slå fast, at hendes karakter har ondt lige nu.

Se også: Kirsten Olesen i Arvingerne: Hendes hårdeste rolle

- Lise har brug for ro og for at finde en ny kilde i sig selv, så hun kan komme videre. Det er ikke sikkert, at der er lukket helt af i forhold til John – måske kan hun tilgive. Det må tiden vise, smiler Anette Katzmann.

Se også: Arvingerne: Frederiks traumer fra fars selvmord

I hvert fald mener hun, at det Lise og John må finde frem til er en mere ærlig relation. Men om det også betyder, at Lise begynder at indse nogle af sine egne fejl, vil hun heller ikke afsløre.

Se også: Arvingerne: Gryden koger over

Til gengæld er der tøbrud i luften i forhold til Signe. Den nybagte storarving er ellers ved sin adfærd ved at gøre sig godt upopulær, og parforholdet til Andreas får heller ikke lov til at køre igennem uden skrammer.

Se også: Arvingernes Andreas: I lære som testosteronbombe

- For Lise er det i det mindste en stor lettelse, at Signe igen kalder hende mor. Hun føler nu, at hun har fået sin datter tilbage - selv om intet er det samme som før.

Se også: Arvingerne: Ligene vælter op af lasten

Katzmann vil ikke uddybe udviklingen med Signe, men mon ikke seerne vil opleve, at Signe forstår at forbrødre sig, når det er nødvendigt og i øvrigt slet ikke er så sød og ukompliceret, som vi gik og regnede med.

Se også: Trine Dyrholm: Jeg har også mistet en forælderSe også: Dansk James Bond-skurk vil ikke være kendt

0 kommentarer
Vis kommentarer