Forbrydelsen-folk: Skøn Barnaby

Ann Eleonora Jørgensen, Nicolaj Kopernikus og Marie Askehave nød optagelserne til Barnaby nr. 100

Gwilyn Lee, Ann Eleonora Jørgensen og Neil Dudgeon er hovedpersonerne i aftenens 'Barnaby' nr. 100. Foto: Henrik Hildebrandt.
Gwilyn Lee, Ann Eleonora Jørgensen og Neil Dudgeon er hovedpersonerne i aftenens 'Barnaby' nr. 100. Foto: Henrik Hildebrandt.

Når Ann Eleonora Jørgensen i aften springer ud som Barnabys kollega i København, Birgitte Poulsen, sker det med fuldt honnør. Briterne elskede afstikkeren til Danmark, og de var meget opmærksomme over for deres danske kolleger.

Se også: Cool cash lokkede Barnaby til Danmark

- Jeg spillede jo Pernille - moren til den myrdede pige i ’Forbrydelsen I’, og den serie er de ret glade for i England. En gang i London skulle jeg købe creme i et stormagasin og henvendte mig til ekspeditricen, og da hun opdagede mig, for hun ud til mig og gav mig en krammer, fordi hun i den grad havde følt med ’min Pernille’. Briternes reaktioner på vores ’Forbrydelsen’ er virkelig fantastiske.

Se også: Barnaby: Her fejrede han sin fødselsdag

Det var rigtigt dejligt at være med i ’Barnaby’. Neil Dudgeon viste sig at være en fantastisk fyr. Det samme var resten af holdet. Mange havde arbejdet sammen længe. Sminkøsen havde f.eks. været med helt fra starten. Alt foregik i en åben og hjertelig atmosfære - faktisk var det ikke meget forskelligt fra danske tv-optagelser, siger Ann Eleonora Jørgensen.Der var ikke flere at slå ihjel i Midsomer, mener Nicolaj Kopernikus. Foto:Jonas Olufson
Der var ikke flere at slå ihjel i Midsomer, mener Nicolaj Kopernikus. Foto:Jonas Olufson


Vi røg med på succesbølgen
Da hele krimiholdet omkring ’Barnaby’ hilste på Nicolaj Kopernikus var det med glæde og passende beundring. Han var jo morderen fra ’Forbrydelsen’, og sådan én ordentlig morder kan man altid bruge - ham sætter man pris på.

Se også: Barnaby til danskerne: - I er jo sindssyge

- Da vi danske skuespillere og det engelske hold mødtes, var der en masse ’Guuuud. Det var dig, der spillede.....’ Og da det var overstået, gik vi i gang med et fantastisk rart og nemt samarbejde. Alle var generøse, og gjorde plads til gæstekollegerne - ikke mindst Neil.

I øvrigt synes jeg, at det er fornuftigt, at de flytter lidt rundt med den serie. Nu har de i 99 afsnit myrdet løs i Midsomer, så nu kan der vel snart ikke være mennesker tilbage at slå ihjel. Og når Danmark blev valgt, er det ikke tilfældigt. Vi er det land uden for Endland, hvor der konsekvent er flest seere til den serie. ’Barnaby’ er populær her, og det betyder virkelig noget, fastslår Nicolaj Kopernikus.Der var stor gensidig respekt, fortæller Marie Askehave. Foto: Mads Winther
Der var stor gensidig respekt, fortæller Marie Askehave. Foto: Mads Winther


Den fedeste oplevelse længe
- Det var lidt ligesom at komme i zoo og kigge på giraffen. Alle kiggede på os danskere lige i starten, for selv om de er vant til gæster på settet, så var vi disse ’dyr’, fra ’Forbrydelsen’ og ’Borgen’. Og vi kendte jo naturligvis også dem, så der var stor gensidig respekt lige med det samme, fortæller Marie Askehave, der havde en stor rolle i ’Forbrydelsen I’ og også medvirkede i ’Borgen’.

Se også: 'Barnaby' skal optages i København

For mig var det en af de fedeste oplevelser længe. Alle og især Neil var sindssygt morsomme, og alt samarbejdet var støvsuget for krukkeri. Hver især fik skuespillerne den plads, de havde behov for. Måske skyldtes overskuddet, at den engelske gruppe var så sammentømret. Rigtigt mange havde være med i 85 afsnit eller deromkring, så de havde knækket hinandens koder for længst, griner Marie Askehave.

0 kommentarer
Vis kommentarer