Luksusfælden: Smøger og basser skal væk

En gæld på 400.000 kr. frustrerer Marianne og får Lasse til at panikke

Lasse og Marianne har store økonomiske problemer, og de beskylder hver især hinanden for at bruge for mange penge. (Foto: TV3)
Lasse og Marianne har store økonomiske problemer, og de beskylder hver især hinanden for at bruge for mange penge. (Foto: TV3)

- Tallene flytter sig ikke, uanset hvor mange gange du kigger på dem, får 27-årige Lasse fra Taastrup at vide af 'Luksusfælden's eksperter i aftenens udsendelse, hvor det er hans og kæresten, Mariannes, kuldsejlede økonomi, der tages under behandling.

Problemet er, at Lasse er kontrolfreak. Han står for familiens økonomi og bruger timer hver dag på at tjekke økonomien på netbank. Han flytter rundt på pengene fra den ene konto til den anden. Resultatet er total forvirring, og overblikket er helt væk.

- Når børnene sover, og vi burde sidde og hygge os sammen, sidder jeg i stedet foran computeren og tjekker økonomi. Det er til at brække sig over, indrømmer Lasse.

Hvem bruger mest?
Gælden lyder på 400.000 kroner, og hver måned er der et underskud på knapt 4.000 kr.

Marianne er frustreret, Lasse i panik.

Parret, der har to små børn, mener begge hver især, at det er den anden, der bruger for mange penge. Lasse synes, hun køber for meget tøj o.l. til børnene, mens hun på sin side er overbevist om, at det er Lasses hyppige bager- og kiosk-besøg sammen med hans fastfood-forbrug, der tærer på økonomien.

Nådesløs afsløring
En lille test, som eksperterne iscenesætter, med, at de hver får 500 kr. til at gennemføre deres sædvanlige, daglige forbrug, afslører dog nådesløst, at Lasse bruger tre gange så mange penge som Marianne.

Det skal der laves om på. Lasses smøger og daglige basser skal væk, og så skal Marianne mere ind over til at holde styr på økonomien, rådgiver eksperterne.

Se om det lykkes i aften i 'Luksusfælden' på TV3 kl. 20.00

0 kommentarer
Vis kommentarer