Tv-station raser: DR chikanerer fodboldfans

SBS Media er voldsomt utilfredse med, at DR Har lagt 'X Factor'-finalen samme aften, hvor det danske fodboldlandshold skal ud i en vigtig VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet

Thomas Blachman er formentlig klar til kamp, når DR blænder op for 'X Factor'-finalen den 22. marts. Her ses den skaldede dommer i aktion under finalen i 2012, der trak 2,1 millioner seere. (Foto: Polfoto: Lars E Andreasen).
Thomas Blachman er formentlig klar til kamp, når DR blænder op for 'X Factor'-finalen den 22. marts. Her ses den skaldede dommer i aktion under finalen i 2012, der trak 2,1 millioner seere. (Foto: Polfoto: Lars E Andreasen).

Det danske fodboldlandshold skal op imod mere end én skræmmende modstander, når Morten Olsens tropper den 22. marts spiller en vigtig VM-kvalifikationskamp på udebane mod Tjekkiet.

Den spændende landskamp ligger nemlig overfor et af DRs helt store trumfkort - nemlig 'X Factor'-finalen, der sidste år trak 2,1 millioner seere. Det har fået Jesper Jürgensen - pressechef hos SBS Media, der sender landskampen på Kanal 5 - til tasterne. Han har sendt Ekstra Bladet følgende debatoplæg:

SBS: Flyt X Factor-finalen

Af Jesper Jürgensen, informationschef SBS Media, der står bag tv-kanalerne Kanal 5, 6’eren, Kanal 4 og 7’eren

Den 22. marts spiller det danske landshold en meget afgørende landskamp mod Tjekkiet. Landsholdet skal vinde i Prag ellers er det meget svært for Danmark at komme til VM i Brasilien.

Samme aften har Danmarks Radio valgt at afholde finalen i X Factor. Datoen for landsholdets kamp i Prag har været planlagt i halvandet år og det kan derfor undre, at DR vælger at programsætte finalen netop den aften.

SBS købte i efteråret fire landskampe bl.a. landskampen mod Tjekkiet. Til at begynde var planen at vise kampen på vores mandekanal 6’eren, som i forvejen viser fodbold fra Premier League og den spanske La liga.

For at tilgodese så mange danskere som muligt har vi valgt at flytte kampen til Kanal 5, der kan ses af 80 procent af alle danske husstande. Det svarer til over to millioner husstande eller over fire millioner danskere.

Var landskampen blevet købt af DR var X Factor-finalen blevet flyttet en uge eller afviklet inden landskampen.

Det ligner chikane mod de danske fodboldfans og seerne som gidsler i en kamp om seere.

For hvis der er noget vi danskere kan samles om, så er det landsholdet – og X Factor.

Derfor ville det klæde DR at tage hensyn til dansk fodbold og de mange fans og flytte finalen, så den var afsluttet inden landskampen går i gang kl. 20.30.

 

Hos DR er der dog ingen planer om at flytte 'X Factor'-finalen:

- Jeg er selvfølgelig er ked af hvis der er nogle fodboldfans, der kommer til at gå glip af 'X Factor'. Vi har på ingen måde lagt finalen der for at genere nogen. Som udgangspunkt er vi selvfølgelig kun interesserede i, at samle så mange danskere som muligt omkring 'X Factor'-finalen, der har været planlagt i meget lang tid, forklarer underholdningschef, Jan Lagermand Lundme til ekstrabladet.dk.

Landskampen har været planlagt i halvandet år. Tog I den med i overvejelserne, da I planlagde 'X Factor'-finalen?

- Nej, det gjorde vi ikke. Der er jo hele tiden programmer på andre kanaler, som er der for at gavne danskerne. Det er ikke første gang, at der er to store begivenheder på én dag.

Så I er slet ikke til at forhandle med, når det kommer til at rykke 'X Factor'-finalen:

- Det kan slet ikke lade sig gøre rent praktisk. Folk har allerede købt billetter til finale-showet og alt er planlagt efter den tidsramme, der er annonceret.Hvis der er seere der vil følge med i begge begivenheder, så kan man finde 'X Factor'-finalen på dr.dk, hvor man så kan se den efter at landskampen er slut, lyder meldingen fra Jan Lagermand Lundme.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere