Johannes Langkilde forlader TV 2

Seerne har set det sidste til Johannes Langkilde på TV 2. Nyhedsværten skal være korrespondent for DR i USA

Johannes Langkilde skifter til DR. (Foto: TV 2/Miklos Szabo)
Johannes Langkilde skifter til DR. (Foto: TV 2/Miklos Szabo)

Efter 12 år på Kvægtorvet forlader Johannes Langkilde nu TV 2.

Den populære nyhedsvært har fået job som korrespondent for DR i USA.

- Det er en meget stor dag for mig. Jeg har selv søgt jobbet på DR. Men det skal lige slås fast, at det ikke er et fravalg af TV 2. Det er mere et tilvalg af DR, siger den kommende korrespondent til ekstrabladet.dk.

Stopper omgående som vært
Dermed har seerne set det sidste til ham på TV 2. Selvom han har tre måneders opsigelse, regner han ikke med at komme til at sidde i værtsstolen igen.

- Det er vist meget normalt, når man sådan skifter til konkurrenten. Jeg ved ikke helt, hvad jeg så skal lave. Men måske skal jeg levere mad i kantinen. Det ville jeg gøre med stor glæde, griner Langkilde over telefonen.

35-årige Johannes Langkilde fuldførte sin journalistuddannelse på TV 2. Han begyndte som reporter men blev allerede efter et par år vært på '19 Nyhederne'.

Rette tidspunkt og rette job
Siden har han været vært på en lang række større dækninger, blandt andet topmøder, debatudsendelser og valgdækning af dansk- og amerikansk politik.

Og han er da heller ikke i tvivl om, at det bliver svært at forlade sin arbejdsplads.

- Nu er det først lige blevet offentliggjort, men jeg har da allerede fået de først 20-30 beskeder fra kolleger. Og hovedvægten af dem er da folk, der er kede af det men samtidig glade på mine vegne.

Læs også:

Se også: Johannes Langkilde er Danmarks lækreste mand

- Der kommer et tidspunkt, hvor man er nødt til at flytte sig for både fagligt og menneskeligt at få udfordringer. Det tidspunkt kom lige nu for mig. Der er intet job herhjemme, som rummer de udfordringer for mig som jobbet som korrespondent i USA kan give mig, siger Johannes Langkilde, som tager sin kone og to børn med til Washington, hvor basen bliver.

Læs også:

Se også: Langkilde gift

Johannes Langkilde afløser Steffen Gram, der snart vender hjem til Danmark for at blive nyhedsvært på det nye DR2, meddeler DR i en pressemeddelelse.

Afløseren på TV 2 er allerede fundet. Mikael Kamber vender tilbage i værtsrollen på '19 Nyhederne'.

1 af 5 Den unge vært har stået i spidsen for flere store tv-begivehender. Her er det ved TV 2's årskavalkade 'De største øjeblikke' i 2012 i Operaen i København, hvor han dansede Gangnam Style med Morten Ankerdal og Cecilie Frøkjær. (Foto: All Over Press)
2 af 5 Hele familien med konen Sisse og børnene Andreas Emil og Emilie Andrea rykker med til USA. (Foto: All Over Press)
3 af 5 Langkilde har talt med sin kollega Jesper Steinmetz, som er korrespondent i USA for TV 2. De to har allerede aftalt, at de skal mødes over en god øl derovre. (Foto: Anthon Unger)
4 af 5 Mikael Kamber vender tilbage til TV 2's hovedkanal som nyhedsvært på 19'eren. En stilling News-værten forlod for fem år siden. (Foto: TV 2/Henrik Ohsten)
5 af 5 Johannes Langkilde skifter til DR. (Foto: TV 2/Miklos Szabo)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere