X Factor mistede seere

Det store DR-show blev fulgt af næsten 150.000 færre seere end sidste års live-premiere. - Vinterferie, lyder forklaringen fra DR

Hvis deltagerne her vidste, at der i gennemsnit sad 1,499 millioner danskere og så med, da de var stod på 'X Factor'-scenen i DR Byen for første gang, så havde der nok været endnu mere nervøsitet. (Foto: Mogens Flindt)
Hvis deltagerne her vidste, at der i gennemsnit sad 1,499 millioner danskere og så med, da de var stod på 'X Factor'-scenen i DR Byen for første gang, så havde der nok været endnu mere nervøsitet. (Foto: Mogens Flindt)

Læs også:

Det er ikke altid lige let at tale jysk, når man er vokset op i Gentofte. Men Chresten er en tålmodig læremester. (Grab: ekstrabladet.tv) TV - 9. feb. 2013 - kl. 13:58 TV: Så kan hun lære det: Chreeesten

Så tæt på halvanden million seere, som man kan komme - uden at komme helt op på det dejligt runde tal.

1,499 millioner så ifølge Gallups tv-meter med, da første omgang af live-udgaven af 'X Factor' 2013 blev sendt i bedste sendetid fredag aften.

Læs også:

Thomas Blachman følte ikke, at han havde publikum i ryggen - på den gode måde. (Foto: Mogens Flindt) TV - 9. feb. 2013 - kl. 11:35 TV: Blachman raser: Publikum burde stemmes hjem!

Til sammenligning så 1,637 millioner med til live-premieren sidste år. Det er et fald på 138.000.

Trods frafaldet er DR's underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme mere end tilfreds.

- Det kan godt være, at det samlede seertal er lavere end sidste år, men der var i det hele taget færre danskere, der så tv i år end sidste år, forklarer han.

- Min egen forklaring er, at folk måske er på vej på ferie.

Læs også:

Se også: Hvinende falsk vuggevise fra Lotus

Som en ægte taljonglør vælger underholdningsredaktøren at finde frem til det positive, der gemmer sig i de nye tv-meter-tal.

- Hvis man kigger på den såkaldte share - altså andelen af danskere, der ser tv - så var der flere, der valgte 'X Factor' frem for andre programmer i fredags, sammenlignet med sidste år. I år var sharen 59 procent. Sidste år var den 57.

Læs også:

Se også: Lotus i glemslens sorte hul

Så selvom nyhedsværdien i et nyt dommerpanel, nu med to kvinder, udeblev, er underholdningsredaktøren begejstret for Anne Linnet, Ida Corr, Thomas Blachman og alle de andre involverede i årets 'X Factor'.

- Vi kan ikke være andet end fuldt ud tilfredse. 'X Factor' har endnu engang fået fat i danskerne. Når man har så mange seere, så betyder 100.000 til eller fra ikke så meget, siger Jan Lagermand Lundme.

Læs også:

Se også: Ida om sit hundehalsbånd: - Det er ikke til pisk

1 af 2 Det nye dommer-trekløver kunne ikke trække nye seere til - eller i hvert fald ikke flere end sidste år. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Hvis deltagerne her vidste, at der i gennemsnit sad 1,499 millioner danskere og så med, da de var stod på 'X Factor'-scenen i DR Byen for første gang, så havde der nok været endnu mere nervøsitet. (Foto: Mogens Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere