Mangel på talent får DR til at overveje X Factor-regler

Endnu en gang halter det med gruppekategorien til den kommende 'X Factor'-sæson, ligesom også den ældre kategori ser skidt ud. Derfor overvejer DR nu, om de kan ændre på aldersfordelingen

Det er op ad bakke med to ud af tre kategorier i denne sæsons 'X Factor', konkluderer Ida Corr, Anne Linnet og Thomas Blachman, der i disse dage kigger på omkring 270 mere eller mindre lovende talenter. (Foto: Jan Unger)
Det er op ad bakke med to ud af tre kategorier i denne sæsons 'X Factor', konkluderer Ida Corr, Anne Linnet og Thomas Blachman, der i disse dage kigger på omkring 270 mere eller mindre lovende talenter. (Foto: Jan Unger)

Selvom der er skiftet ud på to af de tre dommerpladser i den nye sæsons 'X Factor', så er det de gode gamle og velkendte problemer, som Thomas Blachman, Anne Linnet og Ida Corr kæmper med.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at grupperne kan gå hen og blive et problem, ligesom kategorien med dem over 25 kan. De største talenter er blandt de 15-/16-årige, siger Anne Linnet.

Læs også:

Se også: Linnet vil have langtidsholdbare talenter

Hun er sammen med sine to meddommere i disse dage i gang med at finde de talenter, der skal videre til de såkaldte bootcamps i forbindelse med 'X Factor' 2013.

En motorvej med unge talenter
Under en audtion i Vega i København i dag, var det tydeligt, at det var de unge piger, der tog teten.

- De unge er helt sindssyge! Vi troede ikke, der var flere talenter efter sidste år, men det er der! De er mindblowing, siger Blachman, som siger, at den unge kategori er som en 'motorvej af Ferrarier, som bare vil frem'.

Læs også:

Ida Corr, Thomas Blachman og Anne Linnet er den nye dommertrio til den sjette omgang 'X Factor'. (Foto: Mogens Flindt) TV - 20. aug. 2012 - kl. 18:09 Blachman krævede kvinder af DR

Dommerne er naturligvis overlykkelige over de mange unge talenter, men det kan give en hel skæv fordeling og ulige konkurrence.

- Der er en fare for, at det bliver et ungdomsprogram, hvis der ikke er noget hele vejen op igennem kategorierne, uddyber den rutinerede dommer, som sidste år kæmpede en brav kamp med sorteper-kategorien, grupperne.

Han sammensatte selv to af sine tre grupper, og også i år skal der konstrueres grupper, forsikrer både Blachman og Linnet i kor.

Brainstormer på løsningsmodeller
Værre ser det ud med kategorier 25+, for der kan man ikke sådan lige lægge til og trække fra, så alderen passer indenfor rammerne.

- Det kan være, at man kan dele tingene op på en lidt anden måde. Det tror jeg, tv er i gang med at undersøge, lyder det fra 59-årige Anne Linnet.

- Bliver der tale om andre måder at dele kategorierne ind?

- Vi har brainstormet på det.

- Er det noget, I bestemmer?

- Nej, det er et koncept, som vi skal følge, men vi kan da helt klart komme med nogle ideer til, hvad man kan gøre, siger den 59-årige sangerinde.

Grupperne består!
Underholdningschef på DR Jan Lagermand Lundme indrømmer da også, at DR har overvejet at kigge nærmere på kategori-inddelingen.

- Nu er det ikke Anne Linnet, der bestemmer... Men det er klart, at vi kigger på, om vi skal gøre noget med kategorierne. Jeg er dog nødt til at sige - også til de her tre dommere - at gruppe-kategorien er en del af 'X Factor'. Så det er simpelthen bare ind i kampen. Men vi kan selvfølgelig gøre nogle andre ting i forhold til, hvor den ældre kategori starter.

- Det er dog ikke noget, vi bare lige gør, for det har kæmpe store konsekvenser, hvis vi ændrer så radikal en ting. Jeg har det også lidt sådan, at der skal være noget modstand her i livet. Hvis det hele bare går som en leg i X Factor, så bliver det et kedeligt program, siger Jan Lagermand Lundme.

Læs også:

Se også: DR om X Factor: Ville ikke være partykiller

- Jeg vil dog gerne slå fast, at som vi står her lige nu, hedder kategorien 25+, men det kan være det ændrer sig i næste uge, siger underholdningschefen og lukker op for, at den nedre grænse måske kunne ændres til 23 år.

- Må I ændre på det i forhold til rettighederne?

- Det er noget, vi er ved at undersøge lige nu, siger underholdningschefen.

1 af 2 Det er - ikke overraskende - gruppekategorien, der giver dommerne hovedbrud. Men også den ældre kategori, 25+, er et problembarn i år. (Foto: Jan Unger)
2 af 2 Det er op ad bakke med to ud af tre kategorier i denne sæsons 'X Factor', konkluderer Ida Corr, Anne Linnet og Thomas Blachman, der i disse dage kigger på omkring 270 mere eller mindre lovende talenter. (Foto: Jan Unger)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen