Sofie Gråbøl: Børnene kommer altid før job

Der bliver ingen teaterjobs i udlandet, mens børnene bor hjemme

Jeg er løvemor - ikke hønemor, for jeg pylrer ikke, siger Sofie Gråbøl. Foto: Linda Johansen
Jeg er løvemor - ikke hønemor, for jeg pylrer ikke, siger Sofie Gråbøl. Foto: Linda Johansen

Selv om Sofie Gråbøl erkommet tættere på sin figur , Sarah Lund, gennem årene, så er der alligevel markante forskellige på de to.

Og heller ikke i familielivet kommer Sarah i nærheden af Sofie. For mens Sarah ofrer alt - barn og kærlighed - på job-alteret, har Sofie sine to børn, Bror på 11 år og Gudrun på otte, som førsteprioritet.

Læs også:

Se også: Sofie Gråbøl: Jeg er lige trådt ud af sweateren

- Jeg arbejder virkelig på ikke at svigte. Siden ’Forbrydelsen’ er blevet berømt i udlandet, er jeg blevet tilbudt både teaterroller samt film- og tv-job, men jeg har sagt nej. Teaterjob i udlandet vil aldrig komme på tale, så længe jeg har børnene hjemme, og det øvrige vil jeg tage stilling til i det nye år, når jeg efter nytår har en pause i ordrebogen.

Løvemor. Det er det udtryk, hun bruger om sig selv i forhold til børnene. Ikke hønemor. For hun pylrer ikke. Og hun er heller ikke typen, der står på sidelinjen, hver gang sønnen spiller fodbold.

Læs også:

TV - 1. okt. 2012 - kl. 17:19 Sofie Gråbøl: Syv års Sarah Lund-hår er væk

- Jeg tror, at hvis man bliver mor som ganske ung, så er børn nogle, man har med sig, og som må tage tingene, som de kommer.

Men når man er ’voksen’-mor og over 30, inden de kommer, så er man begyndt at reflektere over begrebet ’tid’, og så ved man, hvor kort tid man egentlig har dem. Jeg vil have det hele med. Deres barndom kommer ikke igen. Og når de fylder 15, er det jo stort set slut. Det er meget kort tid, og det skærper bevidstheden om, at når jeg har dem, så skal vi være sammen – så skal de f.eks. ikke overlades til en barnepige mere end nødvendigt. Det er klart, at er man en kernefamilie, behøver man ikke at have den samme bevidsthed om det. Men jeg har haft delebørn i syv år. Heldigvis har jeg et fantastisk forhold til min eksmand, der er rigtig god til at tage over, når mit job brænder på. Ellers havde ’Forbrydelsen’ ikke kunnet lade sig gøre for mig.

Læs også:

Se også: Søren Sveistrup: Sofie Gråbøl er guld værd

Kærlighed har mange former
Eksmanden, Jacob Thuesen, farmor og mormor er solide hjørnesten, der springer til i forhold til børnene, når det behøves, og det er Sofie dybt taknemmelig for.

Sarah Lunds elendige evne til kærlighed er hun ikke uenig i, men hun vil ikke tale om den slags kærlighed i forhold til sig selv.

I stedet lyser de grønne øjne, og munden får et skævt smil – sådan et hemmeligheds-smil, der kan betyde alt.

Læs også:

Se også: Forbrydelsen fænger fortsat

- Det er ikke noget, jeg har lyst til at dele med andre. Men det er da min erfaring, at når kærligheden er der, så er den der, og så hjælper det ikke at prøve at løbe skrigende væk. Omvendt skal man heller ikke forcere noget. Jeg synes, at det er dejligt at opleve kærlighed i et parforhold, men det er heller ingen tragedie, hvis jeg ikke er i et. Kærligheden har mange former, siger hun.

!kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen