De nye dansere: Bag ud fra starten

Dommere og seere holder med dem, de kender. Derfor er det svært at være ny danser på holdet

Både Ronnie Handskemager og Malene Østergaard røg i omdans i fredags. Hun mener, at alle danserne gør alt, hvad de kan for at tilfredsstille dommerne. - Derfor ville jeg ønske, at der kom nogle nye dommere eller en gæstedommer. Så ville man ikke på samme måde vide, hvad de vil have, siger Malene Østergaard. (Foto: Mogens Flindt)
Både Ronnie Handskemager og Malene Østergaard røg i omdans i fredags. Hun mener, at alle danserne gør alt, hvad de kan for at tilfredsstille dommerne. - Derfor ville jeg ønske, at der kom nogle nye dommere eller en gæstedommer. Så ville man ikke på samme måde vide, hvad de vil have, siger Malene Østergaard. (Foto: Mogens Flindt)

Læs også:

Se også: Vild med dans: Det store overblik

I år er der tre nye professionelle dansere med i 'Vild med dans', og de er bagud på point fra starten. Både hos dommerne og seerne. Det er i hvert fald den følelse, de har efter de to første programmer.

I fredags havnede to af de nye prof-dansere i omdans, og det er ingen tilfældighed, mener Malene Østergaard, der røg ud sammen med den tidligere håndboldspiller Lars Rasmusse

- Mange af de andre dansere er jo lige så kendte som nydanserne. Og det giver helt sikkert nogle sms-stemmer, siger hun.

Læs også:

Se også: Ubeskriveligt skuffede Lars: Det var den skide fællesdans!

Det er Ronnie Handskemager, der danser med sangerinden Saseline Sørensen, enig i.

- Ukendthed er helt klar den største udfordring for os nye, siger den 38-årige danser.

Må knokle hårdere
Men det er ikke kun i forhold til seerne og deres iver for at hive mobilen frem og stemme, at de nye dansere har det svært. Dommerne har også en tendens til at belønne dem, de kender, vurderer 23-årige Malene Østergaard.

- Der er gået lidt politik i det. Dem, dommerne kender, kan de bedst lide. Nogle personligheder får bare højere point. Vi andre skal knokle ti gange så hårdt for det. Men sådan er det bare i danseverdenen, siger hun.

De ti par har indtil nu kun danset en enkelt solodans. Den høstede Malene Østergaard og hendes makker ni point for, Ronnie Handskemager og Saseline fik ti, og Marc Christensen dansede sig sammen med Jeanette Ottesen Gray til 11 point fra de fire dommere. Til sammenligning scorede sidste års vinder, Silas Holst, sammen med Louise Mieritz 19, mens Michael Olesen og Camilla Bendix fik 15 point.

- Det er klart, at vi måske ved lidt mere om, hvad der virker hos seerne og på dommerne, siger Michael Olesen, der selvfølgelig udnytter den erfaring, han har, fra de fem sæsoner af 'Vild med dans', han allerede har været med i.

En stor familie
De tre nydansere siger samstemmende, at de føler sig taget godt imod af de rutinerede kræfter. De beskriver alle tre stemningen på holdet som familiær - også selv om de er konkurrenter, når klokken bliver 20 fredag aften.

- Men vi skal ikke lave for mange fællesdanse, siger Marc Christensen og uddyber.

- Alle vil det så godt og er så meget på, så... Vi er jo alle egoer, der vil have vores vilje, siger han og lader forstå, at bølgerne godt kan gå lidt højt, når koreografien skal på plads.

Læs også:

Der blev løftet stænger og rystet røv hos Malene Østergaard i fredagens cha-cha-cha. (Foto: Mogens Flindt) TV - 15. sep. 2012 - kl. 00:36 TV: Besked til Malene før dans: 'Din numse er overalt'

Og når der skal skæres igennem, er det ikke altid nemt at være den nye i klassen.

- Der er helt klart nogles stemmer, der tæller mere end andres, siger Malene Østergaard.

Lille og mørk sal
Også når kameraerne er slukkede, kan Ronnie Handskemager fornemme, at han er ny.

- Det er meget tydeligt, at de fleste kender alle rutinerne - også i det praktiske. Og der er altså ingen manual og oplæring som på en almindelig arbejdsplads, siger danseren, der er blevet forvist til den dårligste træningssal, fordi han som ny ikke anede, at den var så skidt.

- Vi har fået den sal, fordi ingen andre ville træne der. Den er lille og mørk, men hvad vidste vi. Nogle gange får vi lov til at låne en af de andre sale, men ikke en hel træningstime. Så på den måde kan man godt sige, at der er en vis rangorden, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen