Okman sviner tv-kok: AnneMadsPladder

Ekstra Bladets klummeskribent, Ditte Okman, langer ud efter tv-'kokken' Anne Hjernøe

Anne Hjernøe er ikke blandt Ditte Okmans favoritter. (Foto: Andreas Szlavik).
Anne Hjernøe er ikke blandt Ditte Okmans favoritter. (Foto: Andreas Szlavik).

I DEN VÆLTEDE gryde af madprogrammer, der har været på fjernsynet gennem tiden, er der visse kedelige, irriterende - måske lige frem ulækre - kokke. Og så er der lige i øjeblikket en, som jeg slet ikke fatter, har fået tv-tid.

ANNE HJERNØE i programmet ' AnneMad'. Man skulle måske tro, at man som et minimum skulle kunne lave mad for at få sit helt eget ( nu flere) programmer på en national tv-station? I det mindste bare kunne lidt mere end hvordan man f. eks. bruger en æggedeler eller skærer en kartoffel over. Klipper karse eller hælder mælk op i et glas?

JEG HAR selvfølgelig prøvet at Google hende for måske at opdage, at hun var gift - eller i det mindste knaldede - med en stor DR-chef, men det er endnu ikke lykkedes mig at lave koblingen.

Næh, hun bor sammen med Aarhus festuges direktør.

Hvordan pokker det så er lykkedes hende at få lov til at stå og smøre rugbrødsmadder på DR2 på alle tider af døgnet, er mig et freaking mysterium.

DET ER JO ikke, fordi hun ved noget rugbrødsmadder. Eller æggedelere, for den sags skyld. Hun er ikke kok. Hun er journalist. Og hvad gør DR2, når hun er færdig med koge æg og hakke purløg, som selv de udueligste børn i ' Master Chef Danmark' kan håndtere? Hun får sørme endnu et program, hvor hun rejser rundt med Anders Agger til Danmarks badehoteller - og beder dem vise hende, hvordan man egentlig laver mad.

OG SØRME et program til, hvor de rejser til Danmarks øer, hvor hun igen skal se andre lave den mad, hun kender mindre til, end et McDonald's-barn som mig.

Dybt mærkværdigt. Hun er ikke med, fordi hun er en dygtig kok.

Eller økonoma. Eller har arbejdet i en kantine, hvor hun serverede husmandskost for 450 utilpassede unger. Hun har faktisk nok aldrig været i andre kantiner end den i DR Byen. Er hun med, fordi hun er en dygtig journalist? Aner det ikke. Hendes metier har indtil nu været at stå plumpt med sit flade postejhår ned i maden og lidt tunge bryster.

De ligner faktisk mine, nu hvor jeg er gravid.

SÅDAN NOGLE, der appellerer til mænd med moderkomplekser.

Det var mageløst, hvordan hun på hvert eneste badehotel stod i køkkenet og spurgte, ' hvordan gør jeg' og så dybt mystificeret ud, mens kokkene lavede mad til ja, tv-kokken. Det er jo til grin. Fedt job, bevares, men da helt evnesvagt, hvis hun intet har at byde på. Det er sgu interessant nok, at Anne og Agger har kunnet få ideen igennem.

NOK FORDI DR2 er gået fra ekspeom rimenterende og grænsesøgende kanal ud i talentudvikling og humor, til at have satset benhårdt på alt, der lugter en lille smule af grankogler og snegle. Om det så er ' Bonderøven', ' Frilandshaven', to gutter der ryger alting, Camilla Plum og hendes mange krydderier, eller en masse andre i min hukommelse fortrængte skov-og naturstyrelse-shows om skovens bær og træer.

HVAD SKETE der egentlig med DR2? Det er nok en helt anden historie - og den om ' AnneMad', hvis største force udi det kulinariske vidst kan begrænses til programnavnet, er altså både uforståelig og uhørt kedelig. Det næste bliver vel at Peter Gren Larsen ( underholdnings-og satireredaktør på samme kanal) skal ud og samle grene? At Pricebrødrene skal gætte priser i supermarkeder, og Anne Hjernøes næste projekt er hjerneforskning.

Orker ikke flere stjerneskud og tomater i både. Orker ikke mere ' AnneMad' - hverken i studiet, på øer, badehoteller eller nogen andre steder, hvor et kamera følger hendes uendelige ligegyldigheder.

Hvordan pokker er det lykkedes hende at få lov til at stå og smøre rugbrødsmadder på DR2 på alle tider af døgnet Fedt job, bevares, men da helt evnesvagt, hvis hun intet har at byde på.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen