Realitydeltager skyder kalv med boltpistol

Grænsen, for hvad man kan tillade sig i reality-tv, er blevet markant rykket de seneste år, og nu giver TV3 den endnu et nøk i programmet 'Fristet'

Joanna har været leder af en pigebande i Vollsmose, så hun var hård, da det kom til at aflive dyret. (Foto: TV3)
Joanna har været leder af en pigebande i Vollsmose, så hun var hård, da det kom til at aflive dyret. (Foto: TV3)

21-årige Joanna har kun været i Thailand i få timer, da hun får lagt en boltpistol i hænderne og bliver bedt om at skyde en kalv, så realitydeltagerne kan få en bøf til aftensmad. En episode, der kan ses øverst i artiklen, og som bliver vist i sin fulde længde, når det første program af 'Fristet' ruller over skærmen på TV3 på mandag.

- Du vil vel tale dyreetik?, kommer programmets vært, Adam Duvå Hall ekstrabladet.dk's journalist i møde.

For realityprogrammet trak allerede overskrifter og blev diskuteret heftigt i juli, da en avis skrev, at en hundehvalp og en kalv må lade livet, for at deltagerne kan fylde lommerne med penge.

Læs også:

Se også: TV3: Vi afliver ikke nogen hundehvalp!

- Debatten har været så skinger, og jeg forstår ikke tonen. Jeg har glædet mig til, at det bliver vist, for jeg er ikke bleg for at indrømme, det er en diskussion værd, siger Adam Duvå Hall til ekstrabladet.dk

- Men det tog røven på mig, at jeg modtog trusler, siger Adam Duvå Hall, der ikke selv ved, hvad han havde gjort, hvis han var blevet stillet i situationen.

- Den Adam med slikhår og seler fra programmet havde gjort det, men det er en anden Adam, der står her, siger tv-værten, der indrømmer, at han er en bydreng, der ikke er vant til at se, hvor maden kommer fra.

Læs også:

Se også: Adam Duvå Hall: Jeg bliver truet

TV3 har dog taget forbehold for episoden. I starten af programmet, skriver tv-stationen, at der 'i programmet er scener, der kan forekomme stødende'.

- Det er for at advare folk. Vi ønsker ikke, at folk skal blive chokeret. Det, der var interessant, var, om Joanna var klar til at aflive kalven, siger programmets redaktør, Jesper Kynde, til ekstrabladet.dk

Og efter programmet er slut, ruller denne tekst henover: 'Kalven skulle under alle omstændigheder på slagteri, og aflivningen skete under kontrollerede forhold'.

- Hvorfor står der det?
Det er for at undgå spekulationer, om det gik rigtigt til. Vi tager lidt af brodden af det tema, som jeg kan fornemme er ekstremt sprængfarligt, forklarer Jesper Kynde.

- Det virker som en undskyldning, at I skriver, at kalven alligevel skulle dø?

- Da vi så det færdigredigerede program, fremgik det ikke tydeligt nok, at hvis Joanne ikke ville slagte kalven, så stod slagteren klar til at gøre det. For de skulle spise den om aftenen. Derfor skrev vi det, siger Jesper Kynde.

Skød kalven
Joanna, som altså endte med selv at tage livet af kalven for 10.000 kroner i præmie til sit hold, havde ikke det store problem med det.

- Jeg har ikke noget forhold til dyr. Det er en mærkelig følelse at skyde en kalv, men det er ikke noget, jeg har mareridt over, siger realitydeltageren, der mener, at de andre deltagere lavede en fejl, da de pegede hende ud til at stå i dilemmaet.

- Det var taktisk dumt af dem, fordi jeg er så hård, som jeg er, siger den tidligere leder af en pigebande i Vollsmose.

Se også:

Se også: Fattige Fetterleins dilemma: Skal jeg levere en klat donorsæd

1 af 2 Adam Duvå Hall er vant til at se sin aftensmad i små pakker i supermarkedet, og ved ikke, om han havde slagtet kalven, hvis han havde stået i samme situation som Joanna. (Foto: Jesper Mortensen)
2 af 2 Joanna har været leder af en pigebande i Vollsmose, så hun var hård, da det kom til at aflive dyret. (Foto: TV3)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen