Ekspert om Allan: Han kan klare presset

Godt skolet: Den tidligere toproer Arne Nielsson mener, Allan Simonsen er af en speciel støbning

- Efter at have mødt Berti kan intet chokere mig mere, fortæller Allan Simonsen i bogen 'Mod nye mål'. Her får danskeren overrakt prisen som Europas Bedste Fodboldspiller i 1977 i overværelse af netop holdkammeraten Berti Vogts. (Foto: Sven Simon/Polfoto)
- Efter at have mødt Berti kan intet chokere mig mere, fortæller Allan Simonsen i bogen 'Mod nye mål'. Her får danskeren overrakt prisen som Europas Bedste Fodboldspiller i 1977 i overværelse af netop holdkammeraten Berti Vogts. (Foto: Sven Simon/Polfoto)

Da Allan Simonsen blev hentet til Borussia Mönchengladbach i 1973, satte cheftræner Hennes Weisweiler det tyske landsholds-koryfæ Berti Vogts til at jagte den klejne Vejle-dreng for at hærde ham. Hver eneste dag til træning blev han tacklet, sparket ned, kørt over og jordet.

- Jeg har bidt meget i mig. Men siden fandt jeg ud af, at hvis man er kommet igennem den tur, bliver man mentalt stærk. Jeg er taknemmelig for, at Weisweiler kørte mig så hårdt. Efter de år kunne de komme med hvad som helst, og det gjorde de også, især da jeg spillede i FC Barcelona. Når man kom gennem nåleøjet hos Weisweiler, blev man en overlever. Det er en del af det at blive rigtig god. Man skal ikke give op. Man skal have nosser, sagde Allan Simonsen i et interview i Berlingske sidste år i anledning af sin 60-års fødselsdag.

Se også: Jens Werner: Ingen bør trække sigSe også: Allan: Dommerne bør være upartiske

Og netop den ' skole', den nu pensionerede fodboldspiller har været igennem, gør, at han ikke bukker under for den store kritik, der er i forbindelse med hans fortsatte deltagelse i ' Vild med dans', mener den tidligere topatlet og verdensmester i toerkano Arne Nielsson.

En praktiker-type
- Der er mange, der overhovedet ikke ville kunne klare det pres. Det kræver, at man er rimelig hårdfør. En mand, der kan tage et afgørende straffe, eller en angriber, der bliver svinet til på forsiden af en avis, skal være af en speciel støbning, siger Arne Nielsson, der over emnet ' Viljen til sejr' siden 1996 har arbejdet som professionel coach og foredragsholder.

Læs mere om Arne Nielssons råd til Allan Simonsen i Ekstra Bladet fredag.

Allan Simonsen mener ikke, at Jens Werners kritik var gået i en fodboldkamp. (Foto: Rasmus Baaner) Kendte Allan efter benhård kritik: Den var aldrig gået i fodboldSe også: Fræk mis skælder ud på Allan-alarmen<iframe src="http://php.ekstrabladet.dk/redaktionelt/features/20131031-allanalarm/" height="400" width="100%" id="allan" frameborder="0" scrolling="no" style="border: 0;"></iframe>


1 af 2 - Som idrætsudøver kvitter man ikke, fordi man ikke kan finde ud af det. Ellers var Allan Simonsen jo ikke blevet så dygtig til at spille fodbold, siger Arne Nielsson. (Foto: Peter Norby)
2 af 2 - Efter at have mødt Berti kan intet chokere mig mere, fortæller Allan Simonsen i bogen 'Mod nye mål'. Her får danskeren overrakt prisen som Europas Bedste Fodboldspiller i 1977 i overværelse af netop holdkammeraten Berti Vogts. (Foto: Sven Simon/Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere